CEL MAI BUN PLASAMENT, ÎN PERIOADA 19-26 AUGUST Plus de 28,47% pentru Boromir Prod Buzău

A.A.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 30 august 2016

Plus de 28,47% pentru Boromir Prod Buzău

Acţiunile Boromir Prod Buzău (SPCU) s-au apreciat cu 28,47%, în perioada 19-26 august, reprezentând cel mai bun plasament de la Bursa de Valori Bucureşti, topul fiind completat de "Mecanică Fină" (+16%) şi Vrancart (+11,42%).

Recent, acţionarii Boromir Prod au aprobat ratificarea acordului de asociere cu societatea Kalizea SAS, având ca rezultat înfiinţarea societăţii "Kalizea Boromir". Tot-odată, AGA a decis participarea la majorarea capitalului social al "Kalizea Boromir", cu aport în natură şi cu numerar, în echivalenta în lei a sumei maxime de 2.000.000 euro.

La finalul lunii mai, producătorul de panificaţie Boromir Prod Buzău a anunţat că a încheiat un acord de asociere cu cea mai mare cooperativă agricolă din Franţa, Kalizea SAS, producător de mălai.

Kalizea este membră a grupului francez Vivescia Industries, un gigant cu afaceri de 4 miliarde euro, cea mai mare cooperativă agricolă din Franţa cu o capacitate de procesare de 4 milioane tone, arată datele de pe site-ul companiei. Vivescia Industries are circa 270 de silozuri cu 8.300 de angajaţi. Gigantul francez este cel mai mare procesator de porumb din Europa.

Titlurile SIF1 Banat Crişana s-au apreciat cu 4,71%, în perioada analizată, reprezentând cel mai bun randament raportat la euro din cadrul indicelui BET-FI, care s-a apreciat cu 1,63%.

Oferta publică prin care SIF1 Banat Crişana a răscumpărat 5,62% din acţiunile proprii, la un preţ de 1,7 lei/titlu, a fost suprasubscrisă de 4,59 ori. Astfel, indicele de alocare a fost stabilit la 0,2177019052 acţiuni la una subscrisă. Anteior, SIF1 a informat că a crescut numărul de acţiuni obiect al ofertei publice de la 27,45 milioa-ne, la 30,84 milioane (5,65% din capitalul social).

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni lis-tate la BVB, a crescut cu 1,37%, cea mai mare apreciere din cadrul indicelui aparţinând BRD (+5%).

Indicele extins BET-XT s-a apreciat cu 1,52%, raportat la euro.

Pe segmentul fondurilor de investiţii, titlurile BT Maxim s-au apreciat cu 2,18%, fiind urmate de FDI Carpatica Stock, cu +1,68%, şi Erste Equity Romania, cu +1,65%.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,34%, în timp ce moneda naţională a urcat cu 0,25% faţă de euro, în perioada analizată.

Precizare:

Randamentele plasamentelor analizate la această rubrică sunt raportate la moneda europeană. Randamentele calculate sunt cele mai bune pe fiecare categorie de plasament, fără a fi luată în calcul lichiditatea tranzacţiilor. Piaţa AeRO nu este luată în calcul. Valorile unitare ale fondurilor mutuale utilizate în analiză sunt cele aferente perioadei precizate în grafic. Articolul nu reprezintă o sugestie de investiţii.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb