SIBEX Aurul, din nou favoritul jucătorilor

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 august 2016

După un final de săptămână modest la capitolul volum, şedinţa de luni de pe piaţa derivatelor a debutat în aceeaşi notă: contracte puţine şi valoare redusă a tranzacţiilor. Mai exact, datele de la ora 17.00 indicau 28 de contracte cu o valoare ce depăşea uşor 136.000 lei. Instrumentele alese pentru speculaţie proveneau de pe segmentul derivate pe mărfuri şi derivate valutare. Lipsa variaţiilor atractive ale Dow Jones ţinea departe jucătorii de derivatul pe indicele american în dreptul căruia figura cifra zero după jumătate de sesiune.

În aceste condiţii, contractul GOLD continua să fie cel mai tranzacţionat. Pentru scadenţa curentă, s-au tranzacţionat 18 de contracte, ultimul preţ, de 1319 dolari/uncie fiind cu 10,5 dolari mai scăzut mic decât "start of day price"[1] (1329,5 USD).

Paritatea euro/dolar continua să fie o alternativă investiţională de luat în seamă, pe acest produs consemnându-se 3 contracte pe scadenţa septembrie şi 7 contracte pe scadenţa decembrie. Pentru termenul apropiat, moneda unică europeană pierdea doar 0,07% faţă de "start of day price",(1,1206 USD) fiind cotată la 1,1198 dolari. Pentru finalul aurului, euro era estimat la 1,1230 USD, în minus cu 0,68% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (1,1307 USD).

În cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare domnea seceta, dar participanţii mai aveau la dispoziţie aproape o oră pentru a tranzacţiona măcar una din societăţile listate.[2]

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb