Petrolexportimport intră în faliment

A.I.
Ziarul BURSA #Companii / 19 octombrie 2018

Petrolexportimport intră în faliment

Petrolexportimport (PEI), companie înfiinţată acum 70 de ani, având ca principal obiect de activitate exportul petrolului şi al tuturor derivatelor petrolifere, intră în faliment, se arată într-un comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Tribunalul Bucureşti a emis încheierea de sedinţă din data de 16 octombrie 2018, prin care a dispus intrarea în faliment prin procedură simplificată a debitorului Petrolexportimport şi a numit lichidator judiciar provizoriu Casa de Insolvenţă Ionescu şi Sava", se arată în comunicatul publicat pe site-ul operatorului de piaţă.

Compania a fost înfiinţată în anul 1948, iar începând cu data de 1 ianuarie 1991 s-a transformat în societate pe acţiuni, fiind principalul agent de comerţ exterior în domeniul importului de petrol şi exportului produselor petroliere pentru sistemul de rafinare din ţara noastră, având până în 1997 poziţie de monopol.

La începutul anului 1999, acţiunile PEI au debutat la tranzacţionare la BVB, iar din luna mai a anului 2000 societatea a fost complet privatizată.

Compania este controlată indirect de Alexandru Popescu, fiul lui Ovidiu Popescu, cel care a preluat compania după anii 90, care prin Laird Resources Ltd., deţine 76,7% din Petrolexportimport.

La finalul primului semestru al acestui an, compania a raportat un profit net de 2,17 milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,46 milioane de lei, în aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce activele totale ale companiei, după primele şase luni ale anului, se situau la 66,7 milioane de lei, cu 12,37% mai mici faţă de cele raportate pentru aceeaşi perioadă a anului trecut, acestea fiind în proporţie aproape totală date de activele curente.

În schimb, datoriile totale se situau, la finalul primelor şase luni ale anului curent, la nivelul de 173,4 milioane de lei, cu 6,58% mai mici decât cele înregistrate la finalul primului semestru din anul anterior, circa 90% din totalul datoriilor fiind date de cele pe termen scurt.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb