Petrolul a inundat Bursa

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 mai 2004

Cursul acţiunilor emise de societăţile care activează în domeniul petrolier a înregistrat creşteri semnificative în sesiunea bursieră de ieri. Brokerii apreciază că această evoluţie a fost urmarea creşterii pînă la nivelul record al ultimilor 13 ani a preţului petrolului pe pieţele internaţionale. Vineri, cotaţiile ţiţeiului au ajuns la 40 de dolari/ baril, pe piaţa americană.

Valoarea tranzacţiilor efectuate ieri cu titluri "Rompetrol Rafinare", SNP "Petrom", "Oil Terminal" şi "Rompetrol Well Services" a totalizat 128,7 miliarde de lei, aproape 80% din totalul bursier. Acţiunile "Rompetrol Rafinare" au fost de departe preferatele investitorilor, valoarea transferurilor efectuate cu acestea fiind de 64,3 miliarde de lei. Preţul acţiunilor companiei a urcat cu 4,4% faţă de sesiunea precedentă.

La rîndul lor, acţiunile "SNP Petrom" au fost intens tranzacţionate, valoarea transferurilor atingînd 64,1 miliarde de lei. Ultimul preţ înregistrat a fost de 2.320 lei/acţiune, în creştere cu 10,5% comparativ cu nivelul de la sfîrşitul şedinţei precedente. Brokerii consideră că la aprecierea preţul a contribuit şi faptul că oficialii companiei "Petrom" au anunţat că vor propune spre aprobare, în AGA de la sfîrşitul lunii mai, acordarea de dividende pentru anul 2003, în valoare totală de 20 milioane de dolari.

Preţul acţiunilor "Oil Terminal" Constanţa s-a apreciat cu 4%, pe fondul unui volum mic de tranzacţionare. Titlurile "Rompetrol Well Services" Ploieşti au înregistrat o creştere a cursului de 3,28% faţă de nivelul de la finele şedinţei anterioare.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb