"Petrom" construieşte un depozit de carburanţi la Jilava printr-o investiţie de 32 milioane euro

C.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 15 noiembrie 2007

Petrom va construi, până în 2009, un depozit de carburanţi în Bucureşti, investiţie estimată la 32 milioane euro, şi va aloca circa 200 milioane euro pentru modernizarea reţelei de depozite, a anunţat, ieri, compania. "Avem o strategie clară de modernizare a depozitelor de carburanţi, pentru care vom investi peste 200 milioane de euro. Este important să ne concentrăm atât asupra aprovizionării în condiţii de siguranţă crescută, cât şi asupra impunerii unor standarde ridicate în ceea ce priveşte reţeaua de benzinării", a declarat responsabilul cu activitatea de marketing, Tamas Mayer, membru al Directoratului Petrom, citat în comunicatul remis de companie.

Depozitul de carburanţi Jilava, din Bucureşti, va fi cel mai important depozit de acest tip al companiei şi va deservi Capitala şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman.

Depozitul va avea o capacitate totală de 27.000 de metri cubi şi o suprafaţă de 74.000 de metri pătraţi. Noul depozit va deţine cinci linii de încărcare pentru mai multe produse şi o rampă de descărcare pentru 20 de vagoane. Capacitatea va fi prevăzută cu o unitate de recuperare a vaporilor, cu sistem de protecţie împotriva incendiilor şi control complet al activităţii din depozit.

"Construcţia depozitului Jilava ne va costa circa 32 de milioane de euro. Am avut în vedere echiparea acestui depozit cu o serie de sisteme de siguranţă, astfel încât să îndeplinească toate normele Petrom şi OMV, precum şi cerinţele Uniunii Europene", a adăugat Mayer.

Finalizarea construcţiei este prevăzută pentru luna martie 2009, dată până la care va func-ţiona vechiul depozit în locul căruia va fi realizată această facilitate.

Proiectarea şi supervizarea sunt asigurate de ILF Consulting Engineers, iar construcţia de Alpine România. Rezervoarele vor fi construite de Confind, mai spun reprezentanţii Petrom.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb