"Petrom" continuă dezvoltarea zonei Petrom City

M.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 27 decembrie 2007

Petrom va construi un ansamblu de clădiri de birouri de ultimă generaţie ce va găzdui aproximativ 2.500 de angajaţi şi care va include un centru de date şi o centrală de cogenerare energie electrică şi caldură în zona de la Străuleşti. Investiţiile totale ce vor fi efectuate la Străuleşti vor însuma aproximativ 130 milioane de euro. Terenul de la Străuleşti are o suprafaţă totală desfăşurată de 193.000 mp şi este localizat în zona Băneasa. Petrom va construi complexul de clădiri de birouri pentru sediul principal din Bucureşti şi alte funcţii centrale ale companiei pe o suprafaţă de aproximativ 83.000 mp. Finalizarea lucrărilor de construcţie este prevăzută pentru luna decembrie 2009.

Pentru a se asigura că zona din jurul complexului Petrom City de la Străuleşti va fi dezvoltată în continuare şi că va fi înconjurată de clădiri şi complexe la acelaşi standard calitativ, Petrom a semnat un precontract de vânzare-cumpărare cu Raiffeisen Evolution SRL. Contractul semnat cu Raiffeisen Evolution SRL acoperă restul suprafeţei de teren de aproximativ 110.000 mp şi conţine clauze ce trebuie îndeplinite pentru încheierea contractului.

Petrom va păstra în proprietatea sa suprafaţa de 83.000 mp ce vor fi utilizaţi pentru dezvoltarea complexului Petrom City şi estimează că tranzacţia cu Raiffeisen Evolution SRL va fi finalizată în al doilea trimestru din 2008. Pretul ce urmează să fie primit se ridică la aproximativ 70% din totalul investiţiilor ce vor fi realizate în Petrom City.

Werner Schinhan, Director General Executiv Adjunct al Petrom, a declarat: "Această tranzacţie nu este doar un pas important pentru dezvoltarea complexului Petrom City dar şi pentru restul suprafeţei de la Străuleşti şi întreaga zonă Băneasa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb