"Petrom" va decide, în aprilie, dacă externalizează divizia de petrochimie a "Arpechim"

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 februarie 2007

O variantă concretă a modalităţii de externalizare a diviziei de petrochimie de la "Arpechim", care ar putea fi preluată de "Oltchim", va fi cunoscută în luna aprilie, a declarat ieri, la un seminar pe probleme economice, directorul general executiv al "Petrom", Mariana Gheorghe. "Deocamdată luăm în calcul toate opţiunile posibile pentru eficientizarea activităţii rafinăriei în care vom include externalizarea activităţii de petrochimie. Până acum şi-a manifestat intenţia de a prelua această divizie", a spus Mariana Gheorghe. În luna martie, va purta discuţii cu AVAS şi , astfel încât, în aprilie, să existe o variantă finală a acestui proiect. "Avem în vedere vânzarea acestei divizii pe bani sau pe acţiuni, dar atât , cât şi sunt două companii listate la bursă, astfel că trebuie gândite toate variantele juridice", a mai spus Mariana Gheorghe.

Oficialul "Petrom" a menţionat că nu s-a stabilit încă valoarea acestor active. "Suntem în proces de separare a costurilor pe profit pentru activităţile de rafinare şi petrochimie, în cadrul căruia trebuie să vedem unde câştigăm şi unde pierdem", a adăugat Gheorghe. Potrivit domniei sale, "Oltchim" este interesată de această tranzacţie întrucât poate obţine materie primă ieftină de la "Petrom".

În ceea ce priveşte privatizarea "Oltchim", Gheorghe a spus că nu cunoaşte varianta potrivit căreia divizia de petrochimie a OMV, Borealis, ar fi interesată de preluarea combinatului din Vâlcea. "Privatizarea este un lucru bun, dar trebuie să facă dovada că este viabilă", a mai arătat oficialul "Petrom". Înfiinţarea unei noi companii care să desfăşoare operaţiunile petrochimice ale "Arpechim", cu scopul de a separa activităţile petrochimice de cele de rafinare este doar una dintre opţiunile "Petrom", în acest sens existând şi discuţii cu "Oltchim", a informat marţi compania petrolieră.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb