PETRU LUHAN (PDL): "Corlăţean trebuie să dezamorseze campania antiromânească de la Londra"

F.A.
Internaţional / 16 decembrie 2013

Europarlamentarul PDL Petru Luhan îi solicită ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, să "dezamorseze" campania antiromânească de la Londra, informează un comunicat primit astăzi la redacţie.

Domnia sa a avut discuţii, la Londra, cu reprezentanţii diasporei româneşti, formată din 300 de mii de studenţi şi muncitori, care s-au arătat îngrijoraţi faţă de escaladarea campaniei de discriminare din mass-media britanice, precum şi de atacurile politicienilor din Regatul Unit, în special cei din partidul extremist UKIP, dar şi premierul David Cameron.

Eurodeputatul a declarat: "După discuţiile avute cu reprezentanţii diasporei, care reprezintă cei aproximativ 300.000 de români care lucrează în Marea Britanie, solicit Ministrului Afacerilor Externe să meargă în persoană şi de urgenţă la Londra, pentru a discuta cu autorităţile locale şi cu guvernul britanic".

Petru Luhan a amintit de agravarea atacurilor anti-româneşti chiar înainte de ridicarea definitivă a restricţiilor de muncă în Marea Britanie pentru conaţionalii noştri. Acestea au culminat cu declaraţii politice alarmante privitoare la o posibilă invazie a muncitorilor români, ce ar urmări exclusiv obţinerea de ajutoare sociale. Democrat-liberalul a amintit, în acest sens, petiţia împotriva românilor lansată de tabloidul Daily Express, campania anti-emigraţie a publicaţiei The Guardian, precum şi acuzaţiile The Sun şi The Telegraph privitoare la invazia a sute de mii de infractori şi cerşetori români.

"În realitate, aşa cum arată datele furnizate de Comisia Europeană, cei mai mulţi emigranţi din Marea Britanie vin din afara UE, iar Anglia nu este prima destinaţie aleasă de români atunci când merg la muncă în străinătate", a mai arătat Luhan, repetând că diplomaţia de la Bucureşti trebuie să ia măsuri urgente pentru rezolvarea situaţiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb