"Peugeot" ar putea elimina încă 1.500 de posturi în Franţa

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 ianuarie 2014

"Peugeot" ar putea elimina încă 1.500 de posturi în Franţa

PSA "Peugeot Citroen", al doilea mare constructor de autoturisme din Europa, ia în calcul reducerea a încă 1.500 de locuri de muncă în Franţa, din cauza supracapacităţii de producţie din regiune, potrivit unui lider de sindicat, anunţă Bloomberg.

"Sursele noastre interne ne spun că managementul estimează că excedentul de angajaţi din Franţa este de aproximativ 1.500 de persoane", a afirmat Jean-Pierre Mercier, oficial al sindicatului CGT. Acesta a menţionat că societatea plănuieşte să elimine posturile prin plecări voluntare. Reprezentantul CGT a mai declarat că, dacă vor fi efectuate, noile disponibilizări sunt în plus faţă de cele 11.200 pe care "Peugeot" le-a planificat în Franţa, până în 2015, conform programului său de restructurare.

Jean-Baptiste Thomas, purtător de cuvânt al "Peugeot", a refuzat să facă vreo declaraţie cu privire la posibila reducere a personalului cu încă 1.500 de angajaţi.

"Peugeot" şi-a redus cu 4,9% vânzările globale, anul trecut, din cauza declinului cererii de profil din Europa.

Livrările mondiale ale companiei au ajuns la 2,82 milioane de vehicule în 2013, de la 2,97 milioane în 2012, în condiţiile în care vânzările sale pe piaţa europeană s-au redus cu 7,3%. "Peugeot" realizează pe continent peste 50% din volumul livrărilor sale.

Constructorul auto încearcă să treacă pe profit şi să-şi reducă dependenţa de pieţele europene. "Peugeot" ia în calcul un plan ce presupune o majorare de capital de aproximativ 3 miliarde euro, la care ar urma să participe statul francez şi "Dongfeng Motor" Corp. din China. Conform unor surse citate de presa internaţională, cele două părţi ar putea participa la majorarea de capital cu un total de 1,5 miliarde de euro, în proporţii egale, iar în urma operaţiunii, guvernul francez şi compania chineză ar deveni cei mai mari acţionari ai "Peugeot", fiecare cu o deţinere 14% din capital.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb