Phenianul îl numeşte pe Joe Biden ''bătrân senil'' şi critică sancţiunile impuse Moscovei

G.U.
Internaţional / 10 aprilie 2022

Joe Biden (Sursă foto: Facebook)

Joe Biden (Sursă foto: Facebook)

Coreea de Nord a lansat prin intermediul presei sale de stat o diatribă violentă împotriva preşedintelui american Joe Biden, catalogat drept "bătrân senil" şi "slab" pentru că l-a acuzat pe omologul său rus Vladimir Putin de crime de război în Ucraina, relatează AFP astăzi, conform Agerpres.

Biden a acuzat în repetate rânduri Rusia de crime de război, iar la sfârşitul lunii martie a creat probleme spunând că Putin "nu poate rămâne la putere".

Astfel de remarci iresponsabile nu pot fi făcute decât de urmaşul yankeilor, un maestru al agresiunii şi al conspiraţiei", a scris agenţia oficială de ştiri nord-coreeană KCNA într-un comentariu publicat sâmbătă.

''S-ar putea concluziona că există o problemă cu facultăţile sale intelectuale şi că remarcile sale iresponsabile sunt doar o dovadă a imprudenţei unui bătrân de vârstă senilă", a continuat KCNA referindu-se la Biden. ''Viitorul SUA pare sumbru cu un om atât de slab la putere'', a adăugat aceasta.

Phenianul susţine în mod deschis invazia Ucrainei de către Rusia, unul dintre puţinii săi aliaţi, şi acuză Washingtonul că se află "la originea" crizei actuale, notează sursa citată.

Regimul de la Phenian a declarat că acest conflict ''a devenit brusc o problemă legată de drepturile omului'' şi a afirmat că ''pierzătorul final'' al crizei vor fi Statele Unite, consemnează şi EFE.

Acest comentariu de opinie publicat sâmbătă de agenţia de stat KCNA, semnat de Kim Myong Chol, se referă la SUA şi la alte ţări occidentale ca fiind "autorii agresiunii care a provocat violenţă, război, dezastru umanitar şi instabilitate" în fosta Iugoslavie, Afganistan şi Irak.

Nu este neobişnuit ca presa oficială nord-coreeană să atace liderii străini cu un limbaj violent, chiar abuziv. Biden a mai fost numit "câine turbat" care ar trebui "omorât în bătaie cu un băţ", pe când era candidat democrat la preşedinţia SUA.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost descris ca fiind "răsfăţat" şi "dereglat mintal". Fosta preşedintă sud-coreeană Park Geun-hye a fost numită "vrăjitoare" şi "prostituată vicleană".

Coreea de Nord este supusă unor sancţiuni extinse din partea comunităţii internaţionale din cauza programelor sale nucleare şi de rachete şi şi-a accelerat testele de armament în ultimele luni, ceea ce a determinat Washingtonul să sporească presiunea asupra regimului condus de Kim Jong-un, dar fără a închide uşa dialogului.

În ianuarie 2021, Pyongyang a aprobat un plan de modernizare a armamentului care se află în spatele recentei creşteri a testelor cu rachete (12 de la începutul anului, un număr record).

Regimul a lansat la sfârşitul lunii martie prima sa rachetă balistică intercontinentală (ICBM) din 2017 şi se crede că ar putea detona în curând un dispozitiv atomic pentru prima dată în ultimii cinci ani.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. In anii 2000 dupa ce internetul a devenit indispensabil povesteam cu amicii ca regimurile totalitare nu mai au cum sa si minta cetatenii si implicit vor disparea in scurt timp.

    Ce eroare, ce optimist tineresc.  

    Citeam carti despre regimul din Coreea de Nord si nu intelegeam cum de mai traiesc oameni in astfel de conditii, iata au trecut 20 de ani. Intre timp informatiile despre Coreea de Nord au disparut sau nu mai intereseaza pe nimeni.

    Sper ca peste 20 de ani sa nu afirm acelasi lucru despre actualul razboi.  

    Acesti sclerozati conducatori ai coreei de nord le va veni rindul locul lor este in iadul vesnic .Ar trebui sa li se impuna acum si lor sanctiuni mai drsnice decit rusiloranica fratilor lor mai mari bolsevicilor.

    daca ""un om sanatos vede o lume sanatoasa"" , cum se numeste ce-l ce vede pe presedintele Statelor Unite si circumstantial pe alegatorii si sustinatorii sai ca pe niste "caini turbati "'' dar valideaza alibiuri pentru criminali cu gulere albe pe care-i considera perfecti, impecabili si de nedovedit in nici o instanta doar ca s-au mentinut la putere cu orice pret? ( si in dispret fata de vietile semenilor nostri fiindca sunt sigur ca ei nu ne mai considera pe noi semenii lor din moment ce se pregatesc sa ne extermine ca nu suntem aplaudacii lor)

    Nu credeam ca o sa-i dau vreodata dreptate regimului lui Kim Jong-un, dar de data asta chiar are!

    1. Mai pretene.Cei din koreea chiar sunt condusi de catre o singura persoana.Gresala lor este sa creada ca si-n america-i la fel! Biden nu are putere decizionala.Nu singur. Asa ca si dk o ia pe campuri in diagonala are cine sa decida cace si cacum (sic).Pana una alta oricum americanii mor de obezitate.In koreea n-am vazut numa' unul gras! Capisci?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb