Philip Green oferă 16 miliarde de dolari pentru "Marks & Spencer"

Ziarul BURSA #Internaţional / 4 iunie 2004

Miliardarul britanic Philip Green, deţinător al unor lanţuri renumite în domeniul modei - "Dorothy Perkins" şi "Top Shop" - şi-a prezentat, ieri, proiectul de ofertă privind achiziţia "Marks & Spencer", grup de distribuţie a articolelor vestimentare. Green propune 9 miliarde de lire sterline (16 miliarde de dolari), adică între 290 şi 310 pence/ acţiune pentru "Marks & Spencer", plus 25% din titlurile "Revival Acquisitions", compania care va înainta oferta. Astfel, valoarea totală a ofertei nu este cunoscută. Analiştii cred, însă, că aceasta se ridică la 340-400 pence/acţiune. În urma anunţului privind oferta lui Green, acţiunile "Marks & Spencer" au pierdut peste 5 procente, ceea ce denotă că investitorii nu sînt deloc impresionaţi.

În această săptămînă, compania a angajat un nou director executiv, în persoana lui Stuart Rose, ca să revigoreze vînzările şi să lupte împotriva ofertei lui Green. "Marks & Spencer" a raportat, recent, o scădere a cifrei de afaceri, din cauză că firmele de profil concurente îşi oferă produsele la preţuri mai mici.

Amintim că autoritatea britanică din domeniul pieţei de capital şi al serviciilor financiare investighează modalităţile de tranzacţionare a acţiunilor companiei "Marks & Spencer". Ancheta a fost declanşată săptămîna trecută, înainte ca miliardarul Philip Green să-şi exprime pentru prima oară intenţia de a achiziţiona titlurile acesteia. Preţului acţiunilor "Marks & Spencer" a crescut cu 19% în ziua anunţului, însă avansul a fost semnificativ chiar anterior lansării lui. Tot la acel moment au fost tranzacţionate 19,4 milioane de acţiuni "Marks & Spencer", cifră care depăşeşte media zilnică de tranzacţionare a acestora în 2003, respectiv 19,2 milioane de titluri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb