PHILIP MORRIS INTERNATIONAL INVESTEŞTE JUMĂTATE DE MILIARD DE EURO ÎN UNITATEA DE PRODUCŢIE DE LA OTOPENI PMI vrea să treacă de la ţigaretele convenţionale la alternativele fără fum

Emilia Olescu
Ziarul BURSA #Companii / 26 iulie 2017

PMI vrea să treacă de la ţigaretele convenţionale la alternativele fără fum

Branislav Bibic, PMI România: "Este dificil să spunem când producţia de rezerve pentru IQOS va fi atât de mare încât să oprim producţia de ţigarete convenţionale la fabrica din Otopeni, dar sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând"

Philip Morris Internaţional (PMI) intenţionează să renunţe la producţia de ţigarete convenţionale şi să se specializeze pe produsele alternative care nu presupun arderea tutunului, ci doar încălzirea acestuia, după cum au anunţat, ieri, oficialii companiei.

Potrivit acestora, procesul de trecere de la ţigaretele convenţionale la alternativele fără fum va fi realizat, de la ţară la ţară, în funcţie de cererea din zona respectivă.

La noi, Philip Morris face un pas important în acest sens, anunţând o investiţie de 490 de milioane de euro transformarea fabricii de ţigări din Otopeni într-o unitate de producţie a rezervelor din tutun care sunt utilizate împreună cu IQOS - dispozitivul revoluţionar al Philip Morris International, ce încălzeşte tutunul în loc să îl ardă. Aceste rezerve din tutun sunt comercializate, în prezent, sub denumirea de HEETS.

Branislav Bibic, Director General Philip Morris România, a menţionat, ieri, în cadrul evenimentului în care a fost anunţată investiţia din Otopeni: "Obiectivul nostru este trecerea, la nivel global, de la ţigaretele convenţionale la alternativele fără fum. Acum vorbim de IQOS, dar există şi vor exista şi alte produse de acest gen. Este dificil să spunem când producţia de rezerve pentru IQOS va fi atât de mare încât să oprim producţia de ţigarete convenţionale la fabrica din Otopeni, dar sperăm că acest lucru se va întâmpla cât mai curând. IQOS nu reprezintă ţigarete fără risc, însă cantitatea toxinelor eliminate este redusă cu 90%, ceea ce este un progres uriaş. Nicotina este o componentă necesară pentru că, fără a oferi nicotină fumătorului, atunci produsele noastre nu vor fi acceptate şi nu vom atinge obiectivul de a se renunţa la fumat".

Reprezentanţii companiei au precizat, ieri, că investiţia de la Otopeni presupune crearea de circa 300 de noi locuri de muncă, în prezent, în fabrică lucrând peste 670 de persoane. Procesul de angajare de personal va fi demarat la finele acestui an.

Procesul retehnologizării fabricii din ţara noastră a fost început anul acesta, unitatea de producţie trecând printr-o primă fază a transformării, care presupune instalarea de aparatură tehnologică nouă, cu ajutorul căreia va fi demarată producţia. Până în 2020, în fabrica de la Otopeni va fi finalizat procesul de transformare prin extinderea cu încă o secţie de procesare a tutunului, conform PMI.

Produsele care urmează să fie fabricate în cadrul unităţii de la Otopeni vor fi exportate în ţările unde compania comercializează IQOS.

Christos Harpantidis, Managing Director Philip Morris Balkans, a menţionat:

"Cei peste 2,9 milioane de fumători adulţi care au renunţat la fumat şi au devenit utilizatori IQOS confirmă viziunea companiei de a oferi o alternativă acestora. De aceea, este foarte important pentru noi să avem capacitatea de a răspunde acestor cerinţe şi de a veni în întâmpinarea lor cu produse fără fum, lucru ce va fi realizat şi prin transformarea fabricii din România".

La rândul său, Branislav Bibic a completat: "Sunt mândru să fiu în România în acest moment istoric pentru compania Philip Morris. Această investiţie, de 490 de milioane de euro, înseamnă mai multe exporturi, mai multe taxe pentru bugetul de stat, mai multe locuri de muncă pentru români, plătite la un standard cât mai apropiat celui european. Este, în egală măsură, un proiect important nu doar pentru piaţa locală, ci şi pentru utilizatorii IQOS din întreaga lume".

Domnul Bibic a menţionat că investiţia de la Otopeni reprezintă cea mai mare tranformare a unei fabrici din istoria PMI.

Această unitate de producţie va fi a treia fabrică a companiei Philip Morris International care va produce rezerve din tutun - HEETS. Cel mai recent anunţ de investiţie în construirea unei fabrici Philip Morris International care să producă astfel de produse a fost făcut în luna iunie a acestui an, în Germania.

Anterior, în octombrie 2016, compania a finalizat prima sa fabrică de producţie a rezervelor din tutun, în Crespellano (Bologna, Italia). Prima ţară în care au fost produse HEETS, la scară mică, a fost Elveţia, la Centrul de Dezvoltare Industrială din Neuchâtel. Până la finalul anului 2018, Philip Morris International planifică să aibă o capacitate anuală totală de producţie de aproximativ 100 miliarde de unităţi.

IQOS este un dispozitiv electronic cu ajutorul căruia pot fi utilizate produsele fără fum ale Philip Morris International, răspunzând noilor cerinţe şi preferinţe ale fumătorilor adulţi, spun reprezentanţii PMI, subliniind că acest produs a fost lansat în 2014, fiind disponibil în peste 25 de locaţii, la nivel global. Până la finalul anului în curs, IQOS se va găsi pe 35 de pieţe, conform oficialilor companiei.

PMI, care comercializează ţigarete în peste 180 de pieţe, a deschis o reprezentanţă oficială în Bucureşti în 1993 şi, patru ani mai târziu, a început construcţia fabricii din Otopeni. "Fabrica Philip Morris International din România este una dintre cele mai performante din ecosistemul Philip Morris International, aceasta beneficiind, de-a lungul timpului, de investiţii constante în liniile de producţie", au spus sursele citate.

Începând cu anul 2008, Philip Morris International a angajat peste 400 de oameni de ştiinţă şi a investit mai mult de 3 miliarde dolari în cercetarea si în dezvoltarea de noi produse. În 2015, compania a lansat tehnologia IQOS pe plan local, acest produs făcând parte din strategia inovatoare pentru produse cu potenţial de risc redus. Philip Morris vinde aproape 40 de variante de mărci şi are peste 800 de angajaţi.

Invitat la evenimentul organizat de PMI la Teatrul Naţional, premierul Mihai Tudose a declarat: "Ceea ce a făcut Philip Morris în România întăreşte faptul că ţara noastră a început să fie atractivă pentru oamenii de afaceri. Investiţia PMI poate fi un exemplu pentru alţi investitori, prezenţi în România sau care intenţionează să vină la noi".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb