"Philips" vinde 80% din divizia de componente de iluminat

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 1 aprilie 2015

"Philips" vinde 80% din divizia de componente de iluminat

Tranzacţia valorează 2,8 miliarde de dolari

"Royal Philips" NV a decis să vândă pachetul majoritar de peste 80% din divizia sa de componente de iluminat "Lumileds" către un grup de investitori, producătorul olandez de electronice urmând să se concentreze ulterior pe afacerile din domeniul îngrijirii sănătăţii consumatorilor.

Grupul, condus de fondul de investiţii "GO Scale Capital", a câştigat cursa pentru "Lumileds" în defavoarea unui consorţiu rival alcătuit din "KKR & Co". şi "CVC Capital Partners". "GO Scale Capital" este sponsorizat de "GSR Ventures" şi "Oak Investment Partners".

"Royal Philips" vinde, astfel, 80,1% din "Lumileds", obţinând în schimb 2,8 miliarde de dolari. Compania olandeză va păstra restul acţiunilor.

Divizia "Lumileds" vinde componente pentru iluminare generală, pentru sectorul auto şi cel al electronicelor de consum, derulând operaţiuni în peste 30 de ţări. Anul trecut, societatea a generat venituri din vânzări în sumă de două miliarde de dolari.

Renunţarea la divizia pentru componente de iluminat reprezintă un punct de cotitură pentru "Philips", companie care a vândut produse de iluminat de la înfiinţarea sa, în 1891. Separarea acestei afaceri urmează unei măsuri similare luate de compania germană "Siemens" AG, care şi-a vândut în 2013 divizia "Osram Licht" AG, producătoare de becuri.

După desprinderea operaţiunilor de iluminat, "Philips" se va concentra pe îngrijirea sănătăţii, pariind că va spori numărul persoanelor care îşi vor monitoriza starea de sănătate pe smartphone-uri şi alte dispozitive. "Philips" creează o divizie denumită HealthTech, în cadrul căreia va produce diverse dispozitive medicale.

Vânzarea "Lumileds" este aşteptată să fie finalizată în trimestrul al treilea din 2015, după ce va obţine aprobarea autorităţilor de reglementare. După vânzare, compania va continua să poarte acest nume şi va fi condusă de directorul executiv Pierre-Yves Lesaicherre.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb