Piaţa americană se află în zodia taurului; ce urmează?

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 13 iunie 2023

Grafică de MAKE

Grafică de MAKE

Bank of America: "După trecerea pragului de plus 20% faţă de minim, S&P 500 a continuat să crească în următoarele douăsprezece luni în 92% din cazuri" Edward Jones Investments: "Credem că fundaţia unei noi pieţe de creştere s-a format, dar o încetinire economică este posibilă" Wells Fargo: "Acţiunile de tehnologie au beneficiat de dobânzi mai mici şi de toată lichiditatea, dar credem că aceste lucruri se apropie de sfârşit" David Rosenberg: "Piaţa «bull » a acţiunilor din Statele Unite nu va dura"

Indicele S&P 500 a intrat într-o nouă piaţă "bull" după ce, în ultima parte a săptămânii trecute, principalul coş de acţiuni din Statele Unite a urcat cu peste 20% deasupra minimului din octombrie 2022, la un nou maxim al acestui an. Raliul a fost alimentat de entuziasmul din jurul inteligenţei artificiale (AI) şi de rezistenţa economiei SUA, care a evoluat peste aşteptări în faţa creşterii accelerate a ratelor dobânzilor.

Piaţa americană se află în zodia taurului; ce urmează?

Intrarea în zodia taurului s-a făcut chiar înaintea uneia dintre cele mai importante săptămâni ale anului pentru acţiunile din SUA, în condiţiile în care mâine Rezerva Federală va anunţa următoarea decizie privind dobânda de politică monetară, ce poate aduce o pauză a creşterii ratelor, iar astăzi se vor anunţa datele privind inflaţia în luna mai.

Savita Subramanian, strateg de acţiuni la Bank of America (BofA), crede că aprecierea pieţei americane poate să continue, pe măsură ce investitorii se adaptează la mediul "bullish", iar aspecte macro potrivnice precum creşterea ratelor dobânzilor se apropie de final. În plus, istoria arată că acţiunile se descurcă bine după ce trec de pragul de plus 20% faţă de minim, ce defineşte în mod generic o piaţă "bull", conform Business Insider.

"Nu punem mare bază pe definiţii arbitrare, dar reţineţi că, după depăşirea pragului de plus 20%, S&P 500 a continuat să crească în următoarele douăsprezece luni în 92% din cazuri, returnând în medie 19%", a scris Subramanian într-un raport al băncii publicat vineri.

Strategul spune că investitorii au mizat pe o singură temă (inteligenţa artificială), dar se poate pleda pentru un scenariu optimist mai amplu pentru acţiuni. "Am încheiat politica dobânzilor zero, iar randamentele reale sunt din nou pozitive, volatilitatea ratelor (n.r. dobânzilor) şi inflaţia au scăzut, incertitudinea profiturilor s-a redus, iar companiile şi-au păstrat marjele diminuând costurile şi concentrându-se pe eficienţă. După un ciclu de creştere rapidă a dobânzilor, Rezerva Federală poate acum să aibă o abordare mai temperată", a spus Subramanian.

Fundstrat: "Tot mai multe acţiuni participă la creşterea pieţei, ceea ce este un semn sănătos pentru sustenabilitatea raliului indicelui"

Tom Lee, şeful departamentului de cercetare al Fundstrat, este de părere că scenariul în care inflaţia va fi sub aşteptări iar Fed va opri creşterea ratelor dobânzilor echivalează pentru investitori cu "o undă verde pentru activele riscante", potrivit aceleiaşi surse.

Consensul pieţei este că inflaţia de bază (ce nu include preţurile alimentelor şi energiei) va fi de 0,4% în dinamică lunară, aşa că un nivel apropiat de 0,3% va surprinde plăcut investitorii. În plus, ar creşte şansele ca Fed să întrerupă ridicarea dobânzilor, atât pentru această lună cât şi pentru iulie, conform Business Insider.

"Dacă Indicele Preţurilor de Consum de bază (engl. Core CPI) pentru luna mai va fi sub 0,4%, credem că probabilitatea creşterii ratelor dobânzilor scade la zero pentru fiecare lună", a scris Lee într-o notă publicată la finele săptămânii trecute.

De altfel, bazându-se pe măsurătorile în timp real ale IPC, strategul crede că inflaţia este sub consensul pieţei, iar indicele se apropie de ţinta pe termen lung a Rezervei Federale, de 2%.

"Dacă lucrurile decurg astfel, atunci perioada de pauză a Fed va depinde de date, iar ştacheta pentru creşterea ulterioară a dobânzii este ridicată", a spus Lee. "Ne aşteptăm ca investitorii să vadă acest lucru ca pe o undă verde pentru activele riscante".

Dar dacă Rezerva Federală continuă să crească ratele, investitorii ar trebui să se pregătească pentru o scădere a acţiunilor, spune strategul. "Chiar dacă Fed mai ridică ratele de câteva ori în 2023, pentru noi, cheia este dacă acest lucru apare ca răspuns la creşterea presiunilor inflaţioniste. Dar, în opinia noastră, aceste presiuni se diminuează".

În plus, tot mai multe acţiuni participă la creşterea pieţei, ceea ce este un semn sănătos pentru sustenabilitatea raliului indicelui, a mai punctat Tom Lee.

Edward Jones Investments: "Următorul anunţ privind inflaţia şi întâlnirea Rezervei Federale probabil vor da tonul pentru restul verii"

Angelo Kourkafas, strateg de investiţii la Edward Jones Investments, crede că domolirea inflaţiei şi schimbarea treptată a politicilor băncilor centrale sugerează că aprecierea curentă a pieţei nu este doar un raliu prelungit al pieţei "bear", iar minimul din octombrie probabil nu va fi testat.

Dar, pericolul nu a trecut complet iar o încetinire economică este posibilă, chiar dacă fundaţia unei noi pieţe de creştere este deja formată. "Aprecierea a fost dată doar de o mână de acţiuni mega-cap (n.r. cu o capitalizare bursieră de peste 200 miliarde de dolari). Dar, pentru a avea o încredere mai mare în forţa şi durata revenirii, este nevoie de o participare mai largă. Or, pe acest front, iunie a adus câteva veşti încurajatoare. Pe măsură ce sectoarele comunicaţiilor şi tehnologiei au luat o scurtă pauză pentru a digera câştigurile masive avute de la începutul anului, sectoarele ciclice tradiţionale şi acţiunile small-cap (n.r. cu o capitalizare bursieră între 250 de milioane şi trei miliarde de dolari) au umplut golul", a scris Kourkafas în ultima sa analiză, publicată pe site-ul Edward Jones Investments.

Strategul subliniază că economia Statelor Unite a fost remarcabil de rezistentă la majorările agresive ale dobânzilor de către Fed, fiind susţinută în principal de cheltuielile de consum. În opinia sa, cu toate că acestea se vor diminua, există trei elemente care vor continua să susţină cheltuielile: economiile populaţiei, cererea pentru servicii şi robusteţea pieţei muncii.

"Având în vedere că evaluările pieţei de acţiuni sunt strâns legate de modificările aşteptărilor privind rata dobânzii, credem că următorul anunţ referitor la inflaţie şi întâlnirea FOMC (n.r. Comitetul Federal pentru Piaţă Deschisă, al Fed) probabil vor da tonul pentru restul verii", a spus analistul Edward Jones Investments.

Aşteptările sunt ca Indicele Preţurilor de Consum să scadă semnificativ în dinamică anuală, de la 4,9% la 4,2%, în principal pe fondul preţurilor mai reduse la energie. "După mai mult de un an de creşteri agresive ale ratelor şi zece luni de dezinflaţie, credem că factorii de decizie îşi permit să aibă o abordare mai răbdătoare. Fed-ul se poate abţine de la creşterea ratelor în această lună pentru prima dată în mai mult de un an, dar poate semnala că nu este exclus să ridice din nou dobânzile, dacă datele justifică o asemenea mişcare. Este posibilă o pauză în iunie, cu o ultimă creştere în iulie. Dar creşterea mai slabă a economiei pe care o anticipăm va face ca, probabil, banca centrală să stea pe margine, pentru restul anului", a adăugat Kourkafas.

Wells Fargo: "În acest moment, este mai probabil ca acţiunile să scadă"

Spre deosebire de opiniile de mai sus, există analişti care nu au o perspectivă optimistă pentru piaţa americană, în viitorul apropiat.

Paul Christopher, strateg la Wells Fargo, crede că investitorii trebuie să se pregătească pentru o potenţială scădere a acţiunilor din Statele Unite, deoarece creşterea din acest an pare din ce în ce mai nesustenabilă, având în vedere riscul unor rate mai mari ale dobânzilor. Din punctul său de vedere, faptul că inflaţia este de două ori mai mare decât ţinta Fed, arată că noi creşteri ale dobânzilor nu pot fi excluse.

"În acest moment, este mai probabil ca acţiunile să scadă", a spus Christopher citat de CNBC. "Credem că pieţele sunt prea automulţumite; încearcă să se convingă că ratele vor scădea".

În opinia sa, chiar dacă Rezerva Federală se abţine de la o nouă creştere în această săptămână, starea de aşteptare nu va dura prea mult, deoarece inflaţia este "pur şi simplu prea lipicioasă".

De asemenea, strategul aminteşte că aprecierea pieţei a fost susţinută de marile nume din tehnolgie, ce au beneficiat de frenezia din jurul inteligenţei artificiale. "Sunt acele acţiuni de tehnologie sau alte nume mari care s-au bucurat de dobânzi mai mici şi de toată lichiditatea, dar credem că aceste lucruri se apropie de sfârşit", a spus Christopher.

David Rosenberg: "Puteţi să credeţi titlurile din presă sau puteţi să credeţi indicatorii, care sugerează că există o probabilitate de recesiune de 99%"

Economistul David Rosenberg crede că piaţa "bull" a acţiunilor din Statele Unite nu va dura mult, iar recesiunea pare sigură, conform Business Insider.

Rosenberg a atras atenţia asupra deconectării dintre piaţa bursieră şi piaţa muncii, punând la îndoială justificarea evaluărilor actuale ale acţiunilor având în vedere contextul economic. Conform ultimelor date publicate săptămâna trecută, cererile de şomaj din Statele Unite s-au ridicat la 261.000, cel mai ridicat nivel din octombrie 2021 şi peste aşteptările de 235.000.

"Puteţi să credeţi titlurile din presă sau puteţi să credeţi indicatorii de tip leading (n.r. ce sunt proiectaţi să ofere informaţii despre viitor) - care sugerează că există o probabilitate de recesiune de 99,15%, conform dediniţiei NBER (Biroul Naţional de Cercetări Economice)", a spus economistul.

În opinia sa, cheltuielile federale masive de anul trecut probabil au amânat recesiunea. În plus, Rosenberg a subliniat "optimismul imens" inclus în preţurile acţiunilor, indicele S&P 500 tranzacţionându-se la un multiplu preţ-câştig (forward Price to Earnings Ratio, ce compară preţul actual al acţiunilor cu estimările privind câştigurile viitoare) cu 25% peste media pe termen lung, fiind de asemenea puternic concentrat (n.r. în sensul că o mână de acţiuni au căpătat o pondere foarte mare), aşa cum a fost în timpul bulei dot-com, conform Business Insider.

Opinia Cititorului ( 30 )

  1. Este o ilustratie foarte frumoasa. Felicitari!

    1. de mult voiam sa comentez pe aceasta tema (cu tot respectul pentru Make): ar merita totusi sa contractati serviciile unui grafician profesionist! consider ca ziarul Bursa merita mai mult din punct de vedere vizual ;)

      sunt destui artisiti in piata care asteapta fie chiar si un codru de paine... 

      In rest, numai de bine si succes va doresc!

      Multumesc pentru respect!

      Regret daca imaginea de astazi nu se ridica la asteptarile dumneavoastra, dar ma bucura ca inaintea dumneavoastra, un altul ne-a felicitat pentru ea. 

      Numerosi cititori au apreciat ca BURSA este ziarul cel mai grafic din Romania, ceea ce dovedeste ca si eu consider ca ziarul BURSA merita mai mult din punct de vedere vizual.  

      Ma gindesc cu seriozitate la sugestia dumneavoastra, dar, ca sa o pun in practica, puteti, va rog, sa precizati ce intelegeti prin "grafician profesionist"?

      Pentru ca artistii din piata care asteapta fie chiar si un codru de paine, probabil ca nu ar reusi sa ofere mai mult din punct de vedere vizual - aceasta este explicatia pentru care si asteapta fie chiar si un codru de paine...  

      Omul e supărat că iei pâinea de la gura artiștilor ratați.

      da, recunosc ca am profitat de aceasta oportunitate in care ati fost felicitat. tocmai cu anume motiv: intru echilibru!

      am tinut sa-mi exprim opinia cu condescendenta si cu deplina incredere ca sunteti persoana careia ii place sa observe si cealalta fateta, nu doar aversul slefuit ;) 

      in ce priveste intrebarea dvs, am prins subtila ironie, ma voi abtine in a va raspunde pentru simplul motiv ca imi sunteti cu siguranta superior in arta dezbaterii, iar experienta dvs ma va fi coplesit indiferent de raspuns. de ex, “codrul de paine” simboliza suma modica pe care ati fi nevoit sa o platiti unui astfel de artist, nicicum calitatea portofoliului acestuia.  

      de altfel, sunt convins ca sunteti capabil sa faceti alegerea corecta in avantajul ziarului BURSA si fara mine. 

      in speranta ca v-am dat catusi de putin de gandit pe aceasta perspectiva, 

      Succes va doresc!

      dumneata ai epuizat cel mai ieftin silogism, motiv pentru care ramai un simplu anonim!

      Daca nu-mi spuneti ce este un "grafician profesionist", atunci cum as putea intele ceea ce recomandati?

      Am crezut ca imi faceti o recomandare sincera si de aceea v-am cerut sa o explicitati - de altfel, v-am si spus ca fara sa fiti explicit, nu o pot pune in practica. 

      Constat insa ca dumneavoastra considerati ca solicitarea sa fiti explicit este o capcana, ceea ce, de fapt dezvaluie ca ginditi in acesti termeni si prin urmare, nu sinteti de buna credinta. 

      In realitate, "capcana" v-ati intins-o singur, pentru ca expresia "grafician profesionist" pe care o folositi dovedeste ca nu sinteti familiarizat cu mediul artistic.  

      Expresia nu exista. 

      La articolele de exegeza biblica pe care le-am publicat de Paste, cineva la fel cu dumneavoastra a ridicat obiectia ca textul nu are nici o valoare daca nu am absolvit teologia. 

      Este o greseala identica. 

      Daca nu sinteti una si aceeasi persoana, atunci va incredintez pe amindoi ca am studii in ambele domenii, desi asta nu garanteaza calitatea rezultatului. 

      Unora le place rezultatul, altora nu le place. 

      Si mai exista si categoria de public ostil, care nu-si poate justifica ostilitatea, desi se exprima politicos. 

      P.S.

      Ziarul BURSA are drept angajati patru graficieni. 

      Nu-ti inteleg replica de la 1.5.

      Oare, daca iti dai numele de "315" esti mai putin anonim decit cel pe care il faci anonim?

      Nu crezi ca asta este o proba a competentei tale? 

      QED

      în aceeași măsură în care orice MAKE poate fi orice pepita, corect?

      Obs: ați amestecat subiectele. "capcana" era adresata doar la 1.5  

      cu toate acestea, ați folosit o ca argument pentru 1.4 

      Prietene, faptul ca-ti declari inferioritatea intr-o eventuala polemica, nu te justifica sa te avinti in polemica aducind argumente invalide - ele realmente sint inferioare.

      MAKE este nu doar un pseudonim, ci si o semnatura pe acte legale, inclusiv pe raportarile financiare, este apelativul prin care mi se adreseaza cei care intra in contact cu mine si este numele trecut in caseta tehnica a ziarului. 

      Prin urmare, MAKE, in ziarul BURSA, are o corespondenta univoca si ma desemneaza doar pe mine. 

      Cred ca, dupa miile de articole semnate in BURSA, si miile de ilustratii publicate, nimeni nu mai crede ca MAKE este oricine, in BURSA. 

      Doar un "hater". 

      QED 

      De altfel, te invit sa incerci sa semnezi MAKE un comentariu de-al tau, sa vezi, crezi ca poti? 

      Iti garantez ca nu.

      Deci, ai dat cu oistea-n gard si ma limitez doar la acest subiect, desi o faci si in alte privinte. 

    lor le scade indlatia in timp ce tarile sarace le plateste dividende babane prin scumpiri preturi in termeni / conversii dollari.

    s c cret 

    1. domnul "c cret", nu va suparatzi, in ultimul timp avetzi gresheli de gramatica si de exprimare.

      aveti dreptate, nu ma supar.

      multumesc. 

      s c cret 

    cum a intrat spul intr-o noua piata bull?!

    piata de actiuni e direct corelata cu randamentele la bonduri! 

    e boom final de inversare la bonduri - nu e “noua 0piata de bull” e aceeasi “invechita” din minimele 2009-2010. 

    e accesi piata asta arata bondurile. 

    dupa vorbim de un nou bull. 

    momentan e vechiul bull! 

    10 minus 3 arata crash in fata… pe urma vedem ce face somajul si noul “bull”. 

    la fel si in romania: e vechiul bull din 2010.

    s c cret 

    Cred ca multi nu stiu sau au uitat ce s-a intamplat la americani in pandemie: toti oamenii din us, platitori de taxe , fie ca aveau asigurare de somaj, fie nu, au primit acel PUA, Pandemic Unemployment Assistance, care s-a dat din martie 2020 pana in septembrie 2021, au fost familii ce au luat si 100.000 usd cadou de la guvern(cei cu copii).

    Apoi a fost si acel PPP Paycheck Protection Program, unde firmele mici faceau o aplicatie si spuneau cati bani au nevoie, 1 milion, 100.000 usd etc. Acei bani erau grant deci cadou dc ii cheltuiau cel putin jumatate pe salarii si tineau firma deschisa minim un an, altfel era credit.  

    6 trilioane de dolari s-au dat pe asemenea programe in mai putin de 2 ani. Bani printati normal. Cand s-a dat drumul la iesit din case, a inceput cheltuiala, de fapt deja dinainte dc tineti minte meme stock mania Game stop si ce amai fost. Acei bani inca nu s-au cheltuit troti si inca stau in conturi la oameni. Bine saracutii au cheltuit dar nu toata lumea a cheltuit inca acei bani. Si acesti bani au pornit si alimenteaza boom ul economic din US. Pt ca e un boom.  

    Din cei 6 trilioane pompati in economie, fed ul a reusit sa extraga pana acum cam 1 tln dolari. Si intr-adevar economia incetineste, inflatia incetineste, gdp ul pe trim 1 a crescut doar 1,1 % fata de 2022, inflatia a juns la 4,9%, sa vedem azi pe mai ce a fost.. Dar , mai sunt inca multi bani de cheltuit. Recesiunea probabil va veni la un moment dat, dar mai tarziu, nu fac predictii ca multi au facut predictii , ianuarie 2023 de ex, si nimic.

    Pt piata de actiuni, ce au constatat altii eu doar repet, bursa nu merge in jos cand dobanzile merg in sus, dimpotriva fed ul ridica dobanzile cat economia e hot ca sa o mai tempereze. bursa nu scade nici cand fed ul tine dobanzile la un nivel ridicat, ci abia dupa ce incepe fed ul sa scada dobanzile, istoric vb asa a fost pana acum(inclusiv in 2007-2008). Normal ca sunt mereu cei cu " this time is different", dar de obicei nu-i diferit. Cand fed va incepe sa ascada dobanzile probabil vom fi in recesiune, si bursa probabil va merge in jos. Pana atunci s-ar putea sa mai creasca. 

    1. Multumesc pentru acest comentariu

      cind FED si Europa vor incepe scaderea dobinzilor va continua cresterea imobiliarelor precum se intimpla si acum.....contra minciunilor propagate de scadere a lor.

      Nu conteaza numai banii din piata, ci si profiturile companiilor, iar daca ne uitam la PERurile actiunilor americane constatam ca sunt prea mari, asa incat, ca ele sa ajunga la cifre mai realiste, va fi necesar ca profiturile sa creasca sau ca preturile actiunilor sa scada. Cum profiturile nu ar avea cum sa creasca din moment ce se asteapta o recesiune (fie ea si usoara), ramane a doua varianta.

      Oricum, piata americana este ciudata si exagereaza mult, atat la scaderi cat si la cresteri. Paradoxal, dar a noastra este mai asezata si mai stabila (propice pentru investitii si mai putin pentru speculatii, spre nemultumirea brokerilor si a unora dintre jucatori).

      acum nu se intampla deloc asa!

      e doar dorinta voastra, a constructorilor/dezvoltatorilo r, de a inocula ideea aceasta in mintea cumparatorilor.. ;)

      dezvoltatorii se ajusteaza intr-o saptamna ca e pe banii lor (nu ca statul), nu mai construiesc, dobanzi mari, tva crescut, conditii de piata adverse ....NU SE MAI construieste aproape nimic = preturile nu scad ca nu au la ce scade + latenta la construire e de 3 ani - proiect, aprobari, construtie - cand vor fi conditii de piata mai bune 3 ani nu o sa aiba ce cumpara = alt boom al preturilor la imobiliarele noi. Lumea trebuie sa locuiasca undeva si de aia au crescut chiriile ...

      dC nu se construieste, vor scadea preturile la materialele de constructii(dupa cum se vede deja). si la manopera, ca echipele de muncitori in cautare de lucrari(tot mai putine pe piata) vor accepta preturi mai mici.

      rezulta materiale si manopera mai ieftine=pret de inlocuire a cladirilor ce sunt de vanzare mai mici= scaderi de preturi la imobiliare. 

      In plus, "nu se construieste nimic", inseamna somaj pt mai multe industrii : constructii, materiale de constructii , amenajari, electocasnice, textile casa, mobilier, amnajari spatii verzi etc. Ceea ce nu avem inca(somajul). Odata ce apare si d-l somaj, pt ca ce se intampla? in perioade de boom economic , cand se creeaza multe locuri de munca si nu gasesti mucitori/ sau ingineri etc., incep firmele sa ofere si salarii mai mari. CAND vine un hop se trezesc cu organigrama umflata si cheltuieli cu salariile cat casa. Apoi fac reduceri de personal. dar dureaza fiindca decizia asta nu se ia usor(ai probleme cu morala in plus poate i-ai instruit poate isi revine economia poate.. dar la final patronii nu aduc bani de acaas pt salarii, nici nu cred ca au cum pe termen mai lung)

      Ok si cand apare d-l somaj ghici ce se intampla (din nou) cu pretul imobiliarelor? In sus sau in jos? 

    E greu de crezut că va mai apărea o scădere puternica a pietei. Daca va fi o recesiune va fi ușoară, profiturile companiilor vor scădea dar asta este deja inclus in preturi, iar inflația scade și va mai scădea - e suficient sa ne uitam la prețul mărfurilor, a petrolului ca să vedem asta. Doar că bursa nu va mai avea o creștere abruptă, ci va urca ușor, cu perioade de consolidare. Creșterile mari și euforia generala au trecut.

    ca si la noi.....bugetarii si asistatii social lor vor prospera iar cei din privat vor saraci.

    1. Asa e, toti din top 100, cei mai bogati romani lucreaza la stat.

      Tu esti constient de ce prostii debitezi? 

      sunt multi in top 100 cei mai bogati romani din cei ce lucreaza la stat, doar ca nu oficial: bombonel, mazare, dragnea, ciolacu, udrea etc

      Dar 80% sunt rudele paravan ale celor care lucrează la stat.

      Oprescu, Bica.....dar toti is cu prescrierea faptelor....va rog nu va luati de Top 100.

    Raliul de 20% cu doar vreo 20 participanti dar fără stocks esențiale pt bull market, ca WMT, TJX, KR, etc și fără small cap Russel 2000, este ca tămâia fără aghiazmă...

    Stocks cu P/S > 50 n-am mai văzut din 2000... "this time is NOT different", acest raliu bazat pe promisiuni de creștere a aportului AI la productivitate, este deja complet priced-in pentru următorii 2 ani...

    Cred ca anul se va sfarsi tot la 4000...scenariu meu ar putea fi optimist.  

    Bull pana cel puțin în 2025. În 2024 urmează alegeri în USA. Nu risca nimeni o criza indiferent de costuri. După alegeri urmeaza sase luni de gratie și apoi.... Chiar asa, își mai aduce cineva aminte ca în octombrie am postat un comentariu chiar aici și v-am spus ca piața a întors. A fost noroc chior premoniția, dar a crescut și contul....

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb