ZIARUL BURSA

13 iunie 2023
Ediţia din 19.10.2024
Grafică de MAKE

Piaţa americană se află în zodia taurului; ce urmează?

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 13 iunie 2023

Bank of America: "După trecerea pragului de plus 20% faţă de minim, S&P 500 a continuat să crească în următoarele douăsprezece luni în 92% din cazuri" Edward Jones Investments: "Credem că fundaţia unei noi pieţe de creştere s-a format, dar o încetinire economică este posibilă" Wells Fargo: "Acţiunile de tehnologie au beneficiat de dobânzi mai mici şi de toată lichiditatea, dar credem că aceste lucruri se apropie de sfârşit" David Rosenberg: "Piaţa «bull » a acţiunilor din Statele Unite nu va dura" 

Indicele S&P 500 a intrat într-o nouă piaţă "bull" după ce, în ultima parte a săptămânii trecute, principalul coş de acţiuni din Statele Unite a urcat cu peste 20% deasupra minimului din octombrie 2022, la un nou maxim al acestui an. Raliul a fost alimentat de entuziasmul din jurul inteligenţei artificiale (AI) şi de rezistenţa economiei SUA, care a evoluat peste aşteptări în faţa creşterii accelerate a ratelor dobânzilor.

Educaţie: sindicatele suspendă greva, dar rămân în alertă

Educaţie: sindicatele suspendă greva, dar rămân în alertă

O.D.Politică / 13 iunie 2023

Părinţii şi elevii se pot pregăti aşa cum se cuvine de... vacanţă sau de examenele de la final de an, incertitudinea a luat sfârşit. Greva care a ţinut pe toată lumea implicată într-un fel sau altul în procesul de învăţământ a fost suspendată. Profesorii au reuşit un tur de forţă în care au negociat dur cu autorităţile, deşi asta nu a însemnat neapărat un succes. Teoretic, o parte dintre cererile lor au fost acceptate, practic, rămâne de văzut şi dacă această parte va fi respectată. Pe acest lucru insistă şi sindicaliştii, care rămân în alertă.

Sursa foto: ubs.com

UBS a finalizat preluarea Credit Suisse, creând un gigant cu active de 1,7 trilioane de dolari

A.V.Internaţional / 13 iunie 2023

Fuziunea este cea mai mare de la criza financiară globală din 2008 Acţiunile Credit Suisse, delistate de la SIX Swiss Exchange şi New York Stock Exchange UBS: "Aproximativ 10% din angajaţii Credit Suisse au plecat din grupul bancar înainte de preluarea de către UBS" 

Grupul bancar elveţian UBS AG a finalizat preluarea de urgenţă a rivalului său local Credit Suisse Group AG, creând o bancă gigant cu active de aproape 1,7 trilioane de dolari.

Ţara ca o lagună

Cătălin AvramescuEditorial / 13 iunie 2023

Cătălin Avramescu

Pe când eram elev, prin clasa a V-a, profesoara noastră de limba română ne-a dat un test: să compunem propoziţii folosind cuvinte dintr-o listă. Unul dintre acestea era "panoramă". Un termen probabil nu bine-cunoscut elevilor de gimnaziu, dar nici cu totul obscur.

Hidrogenul nu este doar un alt gaz combustibil

Hidrogenul nu este doar un alt gaz combustibil

Călin RecheaInternaţional / 13 iunie 2023

Călin Rechea

O legendă a baseball-ului american, Yogi Berra, renumit pentru "perlele" sale de înţelepciune, spunea odată că, "în teorie, nu există nicio diferenţă între teorie şi practică, dar în practică există".

Sursa foto: facebook / Marcel Ciolacu

Ciucă a demisionat; se pregăteşte Ciolacu

George MarinescuPolitică / 13 iunie 2023

Nicolae Ciucă a părăsit terenul guvernării, după ce ieri a demisionat din funcţia de prim-ministru, lăsând locul vacant pentru rezerva Marcel Ciolacu. Demisia a fost ultimul act anunţat de Nicolae Ciucă de la Palatul Victoria şi, înainte de a părăsi biroul ocupat timp de 18 luni, el a subliniat că stabilitatea politică a fost constanta guvernării sale, guvernare care a fost umbrită în ultima parte de cele trei săptămâni de grevă generală în Educaţie.

Gabriel Stănescu: "Altfel înţelegem corpul uman dacă ne este predat în 3D, pe un astfel de dispozitiv, decât dacă l-am studia pe hârtie".

Vector International aşteaptă deblocarea banilor prin PNRR, pentru comercializarea ecranelor HORION

Emilia OlescuCompanii / 13 iunie 2023

Cu o cifră de afaceri în creştere, compania comercializează, printer altele, jucării digitale 3D Un segment în creştere din business-ul Vector vizează echipamentele pentru călătorii 

Compania Vector International, care importă şi comercializează produse de igienă, birotică şi papetărie, rechizite şcolare şi echipamente pentru călătorii, aşteaptă deblocarea fondurilor prin PNRR, bani ce vor permite şcolilor să achiziţioneze dispozitive smart, cum sunt ecranele interactive HORION.

Debut de săptămână cu scăderi la BVB

BVB Debut de săptămână cu scăderi la BVB

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 13 iunie 2023

Tranzacţii de 31 milioane lei, cu mult sub media zilnică a anului 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut preponderent scăderi, în prima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, în contrast cu aprecierile din pieţele europene.

Proiectul privind reducerea pensiilor magistraţilor, criticat de Asociaţia Europeană a Judecătorilor

Proiectul privind reducerea pensiilor magistraţilor, criticat de Asociaţia Europeană a Judecătorilor

I.GHE.Politică / 13 iunie 2023

Proiectul de lege aflat în Parlament privind pensiile magistraţilor modifică în mod dramatic şi negativ procedura, condiţiile de acordare şi cuantumul acestor venituri, iar acest lucru reprezintă o ameninţare la adresa independenţei sistemului judiciar şi a statului de drept, arată Asociaţia Europeană a Judecătorilor (EAJ) într-o rezoluţie adoptată în unanimitate de 37 de asociaţii ale magistraţilor de pe continent. EAJ solicită în rezoluţia respectivă autorităţilor române să se abţină de la punerea în practică a unor astfel de propuneri.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER13 Iunie 2023

MACRO NEWSLETTER13 Iunie 2023

Macroeconomie / 13 iunie 2023

Producţia industrială din Suedia a crescut cu o rată anuală de 1,9% în aprilie 2023, după o scădere de 0,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după un declin de 3,5% în luna anterioară.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo