Sport şi sănătate, strângere de fonduri pentru cancerul de sân

O.D.
Ziarul BURSA #Sport / 13 iunie 2023

Sursa foto: facebook / FundatiaRenasterea

Sursa foto: facebook / FundatiaRenasterea

Fundaţia Renaşterea a organizat a noua ediţie a evenimentului "Race for the Cure" - parte a celei mai mari curse caritabile din lume, pe Stadionul "Arcul de Trimf" din Capitală.

Ambasadorul Fundaţiei Renaşterea, Andreea Esca, a precizat că şi ediţia din acest an aduce, pe lângă prezenţa fizică la cursa din Bucureşti, posibilitatea locuitorilor din alte oraşe din ţară sau din diaspora să susţină, prin donaţii, femeile din România în vederea prevenţiei şi a combaterii cancerului de sân şi de col uterin, prin intermediul platformei europene www.raceforthecure.eu. "Cursa din acest an nu este competitivă. Nu contează cine aleargă mai repede şi iese pe primul loc, importantă este participarea. Toţi concurenţii vor primi, la final, o medalie", a explicat Andreea Esca. Preşedintele Fundaţiei Renaşterea, Mihaela Geoană, a spus că în această ediţie a cursei, "care reprezintă atât o sărbătoare a învingătoarelor în lupta cu această maladie, cât şi o amplă acţiune de promovare a prevenţiei şi de strângere de fonduri în acest scop", s-au înscris peste 100 de echipe: "Sărbătorim pentru a noua oară sănătatea, la «Race for the Cure România», împreună cu familia, cu prieteni, colegi, dar şi cu învingătoarele în lupta cu cancerul. Sunt înscrise 115 echipe - ale ambasadelor, ale liceelor, ale companiilor susţinătoare, ale voluntarilor -, dar şi persoane care vor să fie alături de femeile din România în combaterea cancerului, prin prevenţie şi acces la investigaţii medicale. Am colorat în roz nu doar Stadionul «Arcul de Triumf», ci şi traseul de aici până în Piaţa Victoriei. Fundaţia Renaşterea va transforma, ca şi până acum, fiecare înscriere la cursă în analize medicale gratuite pentru femeile defavorizate, care le pot salva viaţa. O înscriere la cursă înseamnă un test Babeş Papanicolau, patru înscrieri înseamnă o mamografie, care sunt oferite de Fundaţia Renaşterea prin Centrul Medical de Excelenţă Renaşterea din Bucureşti şi prin intermediul Unităţii Medicale Mobile Renaşterea".

La sosire, fiecare participant a primit o medalie. După încheierea competiţiei, a urmat festivitatea de premiere. Premiile, trofeele şi diplomele au fost oferite de membrele board-ului Fundaţiei Renaşterea - Mihaela Geoană (preşedinte fondator), Cristiana Copos, Veronica Savanciuc, Camelia Şucu (vicepreşedinţi), Amalia Năstase, Adriana Cazacu, Andreea Mihai (membre), Cătălina Negară (director). Premiul şi trofeul "Team for the Cure" pentru cea mai numeroasă echipă a fost câştigat de Ambasada Italiei la Bucureşti, premiul şi trofeul "Team for the Cure" pentru cea mai numeroasă echipă a unei şcoli a fost câştigat de Liceul "Jean Monet", iar premiul şi trofeul "Team for the Cure" pentru mai numeroasă echipă de voluntari a revenit Liceului ICHB. Au mai fost acordate premii şi trofee pentru cea mai gălăgioasă echipă, cea mai inimoasă echipă, cea mai numeroasă echipă a unei companii, cea mai generoasă echipă, cea mai inedit costumată echipă. La cursa caritabilă "Race for the Cure" de duminică au participat membrele board-ului Fundaţiei Renaşterea şi numeroase femei învingătoare în lupta cu cancerul, cărora li s-au alăturat reprezentanţi ai sponsorilor, ai partenerilor şi ai susţinătorilor Fundaţiei Renaşterea, dar şi politicieni, ambasadori, medici, persoane publice, jurnalişti, bloggeri. A noua ediţie a evenimentului "Race for the Cure" s-a desfăşurat sub egida Administraţiei Prezidenţiale, sub patronajul Ambasadei Italiei la Bucureşti, având ca parteneri instituţionali Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Complexul Naţional Sportiv Arcul de Triumf, Federaţia Română de Rugby şi Crucea Roşie Română. "Race for the Cure" reprezintă cel mai important eveniment global de conştientizare, educare şi strângere de fonduri pentru cancerul de sân, peste 150 de curse, pe patru continente, cu peste 1,6 milioane de participanţi în întreaga lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb