ADRFR: Digitalizarea şi introducerea de noi servicii farmaceutice aduc noi beneficii pentru pacienţi

S.B.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 13 iunie 2023

ADRFR: Digitalizarea şi introducerea de noi servicii farmaceutice aduc noi beneficii pentru pacienţi

Săptămâna trecută a avut loc la Bucureşti cea de-a 2-a ediţie a ''European Academy of Chain Pharmacists''. Evenimentul a fost organizat în premieră în România de Federaţia Europeană a Lanţurilor de Farmacii (EFPC), cu sprijinul local al Asociaţiei Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România (ADRFR).

Pentru două zile, peste 60 de farmacişti care îşi desfăşoară activitatea în farmacii din 6 state europene - Ungaria, Republica Cehă, Polonia, România, Serbia, Slovacia - au dezbătut modul în care inovaţia şi digitalizarea au un impact benefic asupra pacienţilor, prin susţinerea introducerii de noi servicii farmaceutice.

"Dincolo de orice altceva, perioada de pandemie a dovedit în proporţie de 100% importanţa farmaciştilor în prima linie a asistenţei medicale. Într-un număr de state, rolul lor a fost întărit în mod firesc. Din perspectiva EFPC, vedem acest lucru în special în state membre precum Polonia şi România" a subliniat Daniel Horak, Preşedinte al Board-ului EFPC.

În ultimii ani, dezvoltarea de noi servicii farmaceutice s-a făcut într-adevăr simţită în România. "Pacienţii români au beneficiat în premieră în ultimul sezon gripal de programul pilot de vaccinare anti-gripal derulat în farmacii. Peste 1.000 de farmacişti şi peste 100 de farmacii la nivel naţional s-au înregistrat în acest program. În prezent, în farmaciile din România se derulează un proiect pilot de evaluare a riscului de diabet zaharat. Este un trend îmbucurător, care răspunde aşteptărilor pacienţilor români de a avea acces la noi servicii farmaceutice. Ne bucurăm să fim gazda acestui eveniment la Bucureşti" a declarat Nikolay Kolev, membru al Board-ului EFPC şi reprezentant al României în această organizaţie.

Asigurarea de noi servicii farmaceutice are loc însă într-un context în care piaţa europeană, şi România în particular, se confruntă cu o lipsă acută de farmacişti. "Prin dezvoltarea de noi competenţe care vin odată cu implementarea de servicii farmaceutice avansate, rolul şi prestigiul profesiei de farmacist se vor consolida şi în mod cert interesul tinerilor de a urma o carieră în domeniu va creşte şi el", a menţionat Doina Drăgănescu, Decan al Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" din Bucureşti.

Participanţii au concluzionat că, la nivel european, digitalizarea sectorului farmaceutic susţine asigurarea de noi servicii farmaceutice. Avansul tehnologic la nivelul farmaciilor contribuie la creşterea nivelului de acordare a asistenţei farmaceutice şi îmbunătăţirea calităţii vietii şi îngrijirii sănătăţii în general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb