Piaţa cărţii supravieţuieşte, Bookfest este una dintre dovezi

O.D.
Ziarul BURSA #Cultură / 19 mai 2023

Sursa foto: bookfest.ro

Sursa foto: bookfest.ro

Cărţile sunt în continuare căutate şi citite. Problema este că numărul celor care fac acest lucru este tot mai mic. Din fericire, târgurile de carte reuşesc să atragă foarte mulţi oameni. Cea de-a XVI-a ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest va avea loc în perioada 24 - 28 mai, în Pavilionul B2 al Complexului Romexpo. Organizatorii anunţă aproximativ 400 de lansări de carte şi dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor. Italia este invitatul de onoare, iar intrarea publicului este liberă. Peste 200 de expozanţi din întreaga ţară şi din Republica Moldova, alături de institute culturale cu reprezentanţe la Bucureşti, vor fi prezenţi la tărg.

Potrivit organizatorilor, publicul va beneficia de reduceri consistente, de circa un milion de volume, dintre care 3.000 de titluri noi, peste 400 de lansări de carte şi dezbateri, peste 60 de evenimente dedicate copiilor, cu participarea celor mai îndrăgiţi autori români, mese rotunde dedicate stării culturii scrise şi recitaluri muzicale. Evenimentele vor avea loc atât la standurile expozanţilor, cât şi în cadrul locurilor special amenajate în cadrul Bookfest: trei scene, două cafenele, un Cinema Bookfest şi un stand dedicat copiilor, Bookfest Junior. Ediţia din acest an a Salonului de Carte Bookfest va fi deschisă oficial miercuri, 24 mai, la ora 12.00, la scena Arena, în cadrul unei ceremonii la care au fost invitaţi E.S. Alfredo Maria Durante Mangoni - Ambasadorul Italiei în România, Sergiu Nistor, consilier prezidenţial, Lucian Romaşcanu - ministrul Culturii, alături de Grigore Arsene - preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, organizatoarea evenimentului. Grigore Arsene a declarat: "Poate chiar mai dificil de organizat decât ediţia post-pandemică de anul trecut, Bookfest 2023 are şansa unui Invitat de Onoare - Italia - care ocupă un loc principal în ierarhia pieţelor de carte europene, sprijinul dat de autorităţile publice culturii scrise italiene fiind un foarte bun exemplu şi pentru noi. Îmi doresc ca publicul să accepte într-un număr cât mai mare invitaţia noastră şi să ne bucurăm împreună de cele mai bune cărţi ale anului literar 2023". Ambasadorul Alfredo Durante Mangoni s-a declarat "entuziast că Asociaţia Editorilor din România a ales Italia pentru ediţia din 2023 a Bookfest. Această întâlnire dă un nou impuls relaţiilor bilaterale, care sunt deja solide în toate sectoarele. În zilele salonului de carte, publicul român pasionat de limba şi cultura noastră va putea aprecia evenimentele programate şi va putea vizita pavilionul Italiei, respirând puţin din creativitatea şi capacitatea de a inova, din bogăţia culturală şi artistică ce caracterizează italienii şi italianitatea". Între autorii italieni prezenţi la Bookfest se numără laureaţii prestigiosului Premiu Strega: Nicola Lagioia, Melania Mazzucco şi Helena Janeczek, alături de traducători şi profesionişti ai pieţei de carte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. daca numarul e tot mai mic deca magazinele sunt mai multe in comparatie cu acum 10 ani?

    demografic da numarul e in scadere.. plus ca acum avem youth in piata iar "parintii" ce sunt cititori de fel isi cam ating saturatia de umplere biblioteci in case. 

    cu rabdare de cv ani si youthul actual va pune mana pe cv carti de citit.... 

    s c cret 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb