Piaţa, în creştere, după aprecierile de pe bursele externe

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 februarie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în urcare, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 30,63 milioane de lei (6,86 milioane de euro).

Această evoluţie pozitivă a survenit pe fondul aprecierilor înregistrate de indicii bursieri atât pe bursele europene, cât şi în prima parte a sesiunii de tranzacţionare nord- americane.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a urcat cu 2,1%, fiind susţinut de aprecierea cotaţiilor Romgaz (SNG, +3,67%), OMV Petrom (SNP, +3,54%) şi BRD - Groupe Société Générale (BRD, +2,85%).

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 1,93%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 1,06%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 1,92%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 1,1%.

Valoarea schimburilor realizate cu acţiuni s-a ridicat la 6,3 milioane de euro, în timp ce tranzacţiile cu certificate au totalizat 574.000 euro.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz", simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,88 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu acţiuni SNG a fost de 26,85 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, patru tranzacţii. Trei dintre acestea, însumând 7,12 milioane lei, au fost realizate cu titluri "Banca Transilvania" (TLV). Cele 3 milioane de acţiuni TLV tranzacţionate vineri reprezintă 0,09% din companie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb