PIAŢA VALUTARĂ Euro a scăzut la 4,4174 lei

Alexandru Costea
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 21 iulie 2015

Dolarul, în urcare cu 2 bani

Aurul, în scădere cu 2,88 lei

Euro s-a depreciat, ieri, faţă de leu, cu 0,1 bani, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,4174 lei/euro.

Schimburile dintre băncile comerciale au avut loc între un minim de 4,415 lei/euro şi un maxim de 4,42 lei/euro. Volumele înregistrate ieri, în special în a doua parte a sesiunii de tranzacţionare, au fost "mici", ne-au spus surse bancare.Pe pieţele externe, ieri în jurul orei 18:12, un euro era tranzacţionat la 1,0862 dolari, în creştere cu 0,3% faţă de închiderea precedentă. Tranzacţiile pe euro/dolar au avut loc ieri, până la acea oră, între un minim de 1,082 dolari şi un maxim de 1,09 dolari.

Dolarul american a crescut în raport cu leul, comparativ cu şedinţa de vineri, cu 2,01 bani. Banca Centrală a afişat un curs de referinţă de 4,0785 lei/dolar. Cursul pentru francul elveţian anunţat de BNR a scăzut la 4,232 lei, de la 4,2391 lei, valoare anunţată anterior.

Gramul de aur a fost cotat la 146,165 lei, în scădere comparativ cu valoarea stabilită în şedinţa de vineri, de 149,051 lei.

Preţul aurului a coborât ieri, pe piaţa asiatică, la cel mai redus nivel din peste cinci ani, continuând declinul înregistrat vineri în SUA, pe fondul aşteptărilor de creştere a dobânzilor în Statele Unite, în timp ce China a dezvăluit un nivel al rezervelor sub estimările analiştilor, potrivit MarketWatch. "Această scădere accentuată în primele ore ale tranzacţiilor asiatice este un indiciu puternic că un fond mare de investiţii vinde deţinerile de aur", a declarat Gnanasekar Thiagarajan, director la Commtrendz Risk Management. Preţul aurului a scăzut vineri pe piaţa americană, atingând şi acolo un minim al ultimilor cinci ani, la bursa Comex. La sfârşitul lunii iunie, rezervele de aur ale Chinei totalizau 53,32 milioane de uncii (1.658 tone aur), fiind cu 57% peste nivelul din aprilie 2009. Între alţi factori care influenţează evoluţia cotaţiilor aurului în ultima perioadă sunt datele economice pozitive din Statele Unite, de la statisticile din piaţa imobiliară până la preţurile de consum, care confirmă aşteptările că Rezerva Federală (Fed) va începe să crească dobânzile în acest an. Unii analişti consideră că aceşti factori au determinat fondurile de investiţii să vândă din deţinerile de aur, investitorii fiind sceptici că preţul aurului va reveni la creştere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb