Pierderile Cocor s-au dublat

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2012

Pierderile Cocor s-au dublat

Cocor Bucureşti (COCR), compania care deţine centrul comercial cu acelaşi nume din centrul Bucureştiului, a înregistrat în primele nouă luni pierderi de 10,5 milioane de lei, duble faţă de perioada similară a anului trecut, când a raportat un rezultat negativ de 5 milioane lei.

Cifra de afaceri a companiei s-a diminuat cu 43%, de la 16,7 milioane de lei la 9,5 milioane de lei, potrivit unui raport al companiei trans­mis Bursei de Valori Bucureşti, citat de Medifax.

Cocor a raportat venituri de 16,65 milioane de lei, în scădere cu 21%, şi cheltuieli de 27,2 milioane de lei, mai mici cu 3%. În perioada similară a anului trecut, compania a obţinut venituri de 21,2 milioane de lei şi cheltuieli de 26,27 milioane de lei.

Magazinul Cocor, modernizat în urma unei investiţii de 25 de milioane de euro, este executat silit de BCR, care intenţiona să organizeze o licitaţie de vânzare la mijlocul lunii noimebrie, la un preţ de pornire de 134,9 milioane de lei (circa 30 milioane de euro), decizie contestată în instanţă de proprietarii magazinului. Instanţa a stabilit un prim termen de judecată în acest caz pentru 7 ianuarie.

BCR a finanţat cu circa 19 milioane de euro modernizarea magazinului.

Acţionarii Cocor au aprobat la început lunii octombrie vânzarea fiecărui spaţiu comercial în parte din cadrul magazinului din Piaţa Unirii, stabilind un preţ minim de 5.000 euro/metru pătrat, după ce în urmă cu peste două luni unitatea a fost scoasă la vânzare. Spaţiul se află în proprietatea Cocor din 1994 şi era inclus în lista proprietăţilor scoase la vânzare în cadrul strategiei aprobate de acţionari în luna iulie şi care prevede restructurarea firmei. Acţionarii au stabilit, la acea dată, un preţ de pornire de 50 milioane de euro, negociabil până la jumătatea sumei.

La finalul anului trecut, clădirea magazinului Cocor a fost reevaluată în scădere, de la 86,4 milioane de lei (20 milioane euro) la 45,1 milioane de lei (10,5 milioane euro).

Cocor este deţinută de fondul de investiţii Broadhurst Investments, Daniel Stoica, Liviu Ursan, Aurel Beşliu, SIF Muntenia şi SIF Transilvania.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb