Piraeus Bank începe să acorde credite pentru "Prima Casă" de săptămâna viitoare

Ana Săbiescu
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 15 iulie 2009

Piraeus Bank România şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) au semnat, ieri, convenţia pentru participarea băncii la programul "Prima Casă", iar de săptămâna viitoare banca va începe acordarea de credite.

De asemenea, Piraeus Bank a decis să bonifice depozitul colateral pe care, conform normelor emise de autorităţile iniţiatoare ale programului "Prima Casă", persoanele interesate de accesarea unui astfel de împrumut trebuie să-l constituie ca garanţie pe întreaga perioadă de creditare.

Depozitul trebuie să fie echivalent cu trei rate lunare de dobândă şi va fi bonificat cu 10% în cazul plasamentelor în lei şi cu 4% în cazul celor în euro.

"Constituirea acestui depozit, echivalent cu 3 rate lunare de dobândă, este unul dintre criteriile de eligibilitate stabilite de autorităţi, dar decizia de a bonifica sau nu acest depozit aparţine exclusiv instituţiilor bancare implicate în program", precizează reprezentanţii Piraeus Bank.

Dobânzile practicate de Piraeus Bank pentru creditele din "Prima Casă" sunt egale cu rata EURIBOR la 3 luni plus 4% pentru euro şi rata ROBOR la 3 luni plus 2,5% pentru împrumuturile în lei.

Perioada maximă de creditare este de 30 de ani, iar suma minimă acordată de bancă este de 10.000 euro (sau echivalentul în lei), iar plafonul maxim este de 57.000 euro (sau echivalentul în lei).

Directorul general executiv al Piraeus Bank România, Cătălin Pârvu, a declarat: "Datorită faptului că acest proiect are un caracter social puternic şi se adresează în mare măsura persoanelor cu venituri medii, am dorit să facem un pas înainte către client. Astfel, am decis să acordăm tuturor clienţilor noştri care contractează un împrumut prin programul "Prima Casă" o dobândă pentru depozitul colateral prevăzut de reglementările în vigoare. Acestă măsură le va permite să-şi fructifice banii depuşi ca garanţie pe toată perioada de creditare".

Piraeus Bank România are stabilit un plafon de 68,4 milioane de euro stabilit în convenţia de garantare cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, din care va acorda credite de cel mult 57.000 de euro pentru "Prima Casă". Plafonul Guvernului de garantare a creditelor din acest program se ridică la un miliard euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb