Pirelli vrea să lanseze un IPO de 10,8 miliarde de dolari

Cristina Radu
Companii / 13 septembrie 2017

Pirelli vrea să lanseze un IPO de 10,8 miliarde de dolari

Pirelli & C. SpA, producătorul de pneuri care furnizează maşini de curse Formula 1, caută o apreciere de capital de până la 9 miliarde de euro (10,8 miliarde de dolari) în oferta sa publică iniţială, ceea ce implică o tranzacţionare multiplă în conformitate cu Nokian Renkaat Oyj , au spus oamenii familiarizaţi cu chestiunea, potrivit Bloomberg. Conform agenţiei de ştiri, un reprezentant al companiei a refuzat însă să comenteze.

Compania va prezenta detalii despre IPO, inclusiv o gamă de preţuri, de la începutul acestei săptămâni şi intenţionează să înceapă tranzacţionarea în Milano în prima săptămână a lui octombrie, au spus oamenii care au cerut să nu fie identificaţi din cauza detaliilor private. Firma a primit o cerere mare din partea investitorilor şi este în discuţii cu fonduri interesate să devină investitori ancoră în tranzacţie, au zis aceştia.

Dacă atinge o valoare similară cu cea a Nokian, Pirelli poate avea cel mai mare IPO din Europa în acest an, depăşind potenţialul vânzării acţiunilor Allied Irish Banks Plc în valoare de 3 miliarde de euro. Pirelli a declarat că intenţionează să vândă o cotă de 40% în listarea lunii viitoare. Nokian tranzacţionează la o valoare a întreprinderii, care include datorii, mai mare de circa 11,3 ori faţă de câştigurile aşteptate în 2017 înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare, potrivit datelor Bloomberg. Pirelli a raportat prima jumătate ajustată la Ebitda de 546,4 milioane de euro.

Ca parte a preluării făcută de chinezi în anul 2015, Pirelli şi-a combinat afacerile cu camioanele industriale cu unitatea de anvelope a ChemChina, pentru a se focusa pe anvelopele high-end pentru vehiculele pentru consumatorii şi pentru a spori marjele de profit. Un grup condus de China National Chemical a cumpărat Pirelli pentru circa 7,4 miliarde euro în 2015, delistând firma după nouă decenii la bursă. Firma chineză şi partenerii săi intenţionează să-şi reducă participaţia de la 65% la sub 50% în IPO.

Directorul executiv Pirelli, Marco Tronchetti Provera, va rămane la conducerea firmei, care produce anvelope pentru mărci auto de lux, inclusiv Ferrari, McLaren si Bentley, până la mijlocul anului 2020 şi va avea un rol principal în alegerea succesorului său, a spus compania. Pirelli poate încuraja investitorii să aprecieze compania la niveluri comparabile cu alte companii italiene de lux, ca producătorul de pijamale Salvatore Ferragamo SpA şi firma de îmbrăcăminte Moncler SpA, potrivit agenţiei Bloomberg.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb