Plajele din Mamaia sunt verificate, începând de joi, de reprezentanţi ai Administraţiei Naţionale Apele Române, de poliţişti şi de inspectori Antifraudă, echipele de control urmând să verifice atât dacă operatorii economici au ocupat plajele noi din staţiune, cât şi elemente de natură fiscală, informează news.ro.
De la începutul sezonului, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a dat amenzi de aproape trei milioane de lei pentru neregulile găsite pe plaje.
"Astăzi a început o acţiune mai amplă de verificare a ceea ce se întâmplă pe plaje, echipe mixte formate din inspectori ai Administraţiei Naţionale Apelor Române, reprezentanţi ai Ministerului de Interne, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă şi jandarmi se concentrează în special pe plajele din Mamaia şi în mod deosebit pe plaja pe care o numim impropriu plajă nouă, este plaja pe care noi am recepţionat-o pe data de 30 iunie. Acţiunile sunt în desfăşurare, se verifică legalitatea tuturor activităţilor care au loc pe plajă, de la ocuparea mai mult sau mai puţin abuzivă a domeniului public, de la activităţile care au legătură cu activitatea fiscală, cu perceperea de anumite taxe pentru şezlonguri, pentru umbrele pentru alte activităţi care au legătură cu această activitate", a declarat, joi, directorul ABADL, Paul Cononov.
El a menţionat că accesul pe plajele noi este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă, acest lucru fiind ilegal.
"Vreau să menţionez că pe această plajă au acces toţi cetăţenii, toată populaţia, familie, accesul este liber şi nimeni nu poate percepe vreo taxă pentru ceva anume pe această plajă nouă. Cine face acest lucru, face cu totul ilegal. Asta verifică inspectorii noştri acum, la finalul acestei acţiuni care va continua şi în zilele următoare vom comunica rezultatele. Vreau să vă mai spun că, de la începutul sezonului turistic, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a aplicat 161 de sancţiuni în valoare totală de aproape trei milioane de lei, numai pe plaja nouă sancţiunile au fost în număr de 41 care se ridică la o valoare de 600.000 de lei. (...) Turistul, persoană fizică, are voie să îşi amplaseze umbrela proprie, şezlongul propriu, fără a plăti vreo taxă sau vreun beneficiu de natură materială cuiva. Cei care fac astfel de lucruri le fac ilegal", a transmis Paul Cononov.
El a precizat că amenzile pentru neregulile găsite pe plaje încep de la 5.000 de lei şi pot ajunge la 25.000 de lei, în funcţie de fapta comisă şi de amploarea acesteia.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.08.2021, 19:42)
dar de putoarea degajata de munti de alge
ce zic reprezentanţi de la Apele Române
2. Blocarea plajei
(mesaj trimis de anonim în data de 06.08.2021, 07:40)
Blocarea plajei cu șezlongur platite este infracțiune. Plaja e a întregului popor iar curățenia se asigura de către stat