PLAN DE REORGANIZARE PSV vrea să vândă participaţii de 125 milioane euro

ALINA TOMA VEREHA
Ziarul BURSA #Companii / 3 noiembrie 2010

PSV Company controlează o valoroasă carieră de brucit prin Geoasset SRL.

PSV Company controlează o valoroasă carieră de brucit prin Geoasset SRL.

PSV Company (fosta Petromservice) a elaborat un plan de reorganizare pentru a ieşi cu succes din procesul de insolvenţă. În acest plan, care trebuie aprobat de creditori la jumătatea acestei luni, PSV propune lichidarea parţială a unor bunuri. Cea mai mare sursă de lichidităţi pentru PSV în următorii trei ani sunt participaţiile la alte companii, a căror vânzare i-ar putea aduce 538.700.000 lei (125 milioane euro).

Cea mai valoroasă participaţie este societatea Geoasset, evaluată la circa 100 milioane de euro. Ziarul "BURSA" a publicat, recent, în exclusivitate, că PSV Company controlează o valoroasă carieră de brucit prin Geoasset SRL, societate pe care o deţine în proporţie de 100% şi care are şi licenţa de exploatare pentru zăcământul de la Budureasa. Valoarea enormă a zăcământului este dată de faptul că este unic nu numai în ţară ci şi în Europa.

PSV avea planuri mari pentru exploatarea zăcământului, prin investiţii de aproape 178 milioane de euro timp de 20 de ani. Astfel, în jurul minei, au fost proiectate o fabrică de lianţi minerali, o fabrică de produse granulare, o uzină metalurgică de magneziu şi o fabrică de roci pentru construcţii. Profitul brut aferent celor 20 de ani de exploatare este evaluat la 1,3 miliarde de euro. Dacă va continua procesul investiţional de la Budureasa, PSV estimează că valoarea participaţiei sale în proiectul minier creşte la 100 milioane euro.

Alte 25 milioane de euro pot fi obţinute de PSV, conform planului de reorganizare, din vânzarea participaţiilor la Compania de Navigaţie Fluvială Giurgiu Nav SA (92,53%), Realitatea Media (18,74%), PSV Clima MP SA (95%), Dixit Press SRL (70,8%), Ana-Maria Press SRL (99%), Solar FMI Construct SRL (61,9%), Global Video Media SA (99,99%), MKB Romexterra Leasing IFN SA (2,21%), Management Fulcrum SRL (98%), GMG Media Box SA (99,99%), PSV Industries SA (99,85%), X Oil Grup SRL (99,99%) şi INSOMAR (99,97%).

Ordinea în care vor fi scoase la vânzare aceste participaţii va fi stabilită în funcţie de oportunităţile de pe piaţă, PSV subliniind că nu doreşte să înstrăineze toate aceste companii dacă nu va fi necesar.

PSV intenţionează să obţină lichidităţi şi din vânzarea bunurilor mobile şi imobile - 28.840.000 lei, la care se adaugă încasări din activitatea curentă (112.999.430 lei) şi recuperări de creanţe (168.421.900 lei).

Astfel, în total, în următorii trei ani, compania ar putea dispune de lichidităţi de 848.961.330 lei (197 milioane euro), dacă planul de reorganizare va fi aprobat de creditori în adunarea din 16 noiembrie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Unele din acest societati detin sau au detinut actiuni la SIF-uri si au si ovtat in AGA de la aceste SIF-uri dar nu le-a concertat nimeni... oare de ce???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb