PLANURI DE VIITOR SIF 1 vrea ca SIF Imobiliare să atragă bani de pe Bursă

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 ianuarie 2014

SIF 1 vrea ca SIF Imobiliare să atragă bani de pe Bursă

SIF Banat-Crişana a pus 10 milioane de euro la majorarea de capital a SIF Imobiliare

SIF1 Banat-Crişana a participat cu 10 milioane de euro la majorarea capitalului SIF Imobiliare PLC, vehicul constituit pentru administrarea unor active imobiliare ale SIF1.

SIF Imobiliare (simbol SIFI), care a fost listată pe sistemul alternativ al Bursei de Valori Bucureşti, pe 23 decembrie 2013, a anunţat, într-un raport, că s-a încasat integral contravaloarea a 500.000 de acţiuni subscrise de SIF Banat-Crişana la majorarea capitalului social al societăţii, hotărâtă de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor societăţii SIF Imobiliare, din data de 28.08.2013. Acţiunile au fost emise cu o valoare nominală de 1 euro/acţiune şi o valoare de emisiune de 20 de euro.

Reprezentanţii SIF 1 ne-au spus că planul este ca SIF Imobiliare să atragă capital suplimentar de pe Bursă, după ce va fi arătat performanţe. Aceştia ne-au declarat: "Acum s-a finalizat majorarea de capital, care a fost hotărâtă în luna august 2013.

Planul nostru este să creştem compania şi să arătăm performanţele obţinute prin noua modalitate de administrare a societăţilor din portofoliul SIF Imobiliare.

După ce vom face acest lucru, ne propunem să atragem capital suplimentar de pe Bursă.

Dorim ca SIF Imobiliare să promoveze la o categorie superioară a BVB, în cel mai scurt termen posibil din punct de vedere tehnic".

În comunicatul transmis BVB, SIFI arată că, în prezent, capitalul social autorizat de 1,5 milioane de euro este integral vărsat.

SIF Imobiliare PLC va întreprinde toate demersurile necesare pentru ca Depozitarul Central să disponibilizeze pentru tranzacţionare şi cele 500.000 de acţiuni integral plătite, se mai arată în raportul din 27 decembrie 2013.

Dragoş Bîlteanu, preşedintele SIF1 Banat - Crişana, a fost amendat cu 10.000 lei de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pentru că nu a informat, în termen, publicul cu privire la caracteristicile companiei SIF Imobiliare Ltd.

Potrivit reprezentanţilor SIF Banat - Crişana, înregistrarea în Cipru a holdingului creat pentru participaţiile din domeniul imobiliar a fost făcută la sfatul unui consultant din Big Four.

SIF Imobiliare a fost înfiinţată, în luna iulie, în Nicosia, sub denumirea SIF Imobiliare Limited, iar în septembrie a fost transformată în "Public Limited Company" (PLC), potrivit SIF1.

Capitalul social iniţial al Companiei a fost de 1.000.000 euro (capital subscris şi vărsat), divizat în 1.000.000 acţiuni ordinare. Pe 28 august 2013, acţionarii au decis majorarea capitalului social prin emiterea de 500.000 acţiuni ordinare cu o valoare nominală de 1 euro/acţiune (capital suplimentar autorizat).

SIF Banat-Crişana (SIF1) a înfiinţat compania SIF Imobiliare, înregistrată în Cipru, pentru a transfera participaţii de 100,4 milioane lei (22,5 milioane euro) deţinute la 18 societăţi cu activităţi în domeniul imobiliar. În prezent, SIF Banat - Crişana deţine 99.99% din acţiunile SIFI.

Opinia Cititorului ( 26 )

  1. Normal ca vrea sa atraga... se cheama efect de suctiune; gaurile creaza atractie... cum ii atrage, ii si respinge... mai ramine incadrarea corecta a faptelor!

    Absolut remarcabil ce meticulos e Bilteanu si cum duriga el pe bulevard bidonasul cipriot in care zornaie cele 10 milioane euro ai actionarilor SIF1. Curind se va face insa liniste.

    Locul milioanelor in bidonas va fi luat de "oportunitati imobiliare", care in urma rapoartelor periodice a "evaluatorilor independenti" acreditati ANEVAR vor arata cit de briliant e Bilteanu si cum va sporeste VUANul SIF Imobiliare luna de luna. 

    Desigur, bidonasul cipriot va zornai iar la anul pe vremea asta, cind dl Bilteanu va anunta ca a atras de pe piata de capital alte 10 milioane, sau mai stie, daca e asa bun, 20 milioane, cum altfel decit in urma unei alte AGA, si a altei majorari de capital, si de unde altundeva decit de la SIF1 din poseta? 

    1. sau de la SIF-urile sateliti...!!!!

    Desigurmodelul de succes al managementului performant de la Romenergo, trebuie repetat! Facem si desfacem, asa avem tot timpul ce face. Acum vine randul lui SIF2 si SIF4 sa participe la investitia de succes SIFI, Dupa aceea SIFI va cumpara tot ce are parcat Bilteanu, Najib, Mergeani, Capital Partners, Papalekas in investitii imobiliare supraevaluate si nevandabile (a se vedea GLOBALWORTH). Marea creatiune cipriota va fi vanturata apoi, in vederea vanzarii, spre alti investitori, care vor sa fie pacaliti. in vederea cumpararii. In caz de esec, va fi divizat asimetric, partea interesanta vanduta ieftin, iar resturile umflateartificial, vor fi parcate definitiv si pe termen lung in portofoliul sifoanelor. In 2014 se pregateste SIFH (adica SIF Hoteluri plc), iar toti banii rezultati din vanzarea EBS iau calea marilor investitii cipriote alelui Bilteanu. ASF va supraveghea, BVB va permite ca nici o actiune SIFI sa nu fie tranzactionate timp de luni de zile, iar actionarii vor carcoti pe bloguri. Bilteanu & Co in schimb isi rezolva toate problemele financiare pe care le-a avut inainte de a jefui SIF! si SIF4, asigurand in acelasi timp un trai pe masura numeroasei sale familii.

    Daca nu ajungi la struguri sau daca vrei sa-i iei foarte ieftini vei spune ca sunt foarte acrii,chiar toxici,asa si cu psihopatii(phihopatul) de pe aici. Daca nu te intereseaza o actiune o ignori si nu mai pierzi foarte mult timp in fiecare zi sa-ti promovezi inetresul. E o chestie pe care si un copil o intelege.

    1. Daca traiesti in Romania, si condamni hotia esti psihopat. Pofta buna Zsike la masa bogata oferita de Bilteanu & Co! Te saluta seful gastii de psihopati!

      Nu-ti prea place ca transpira fabuloasa strategie a sifurilor transformate in sifoane!!!

      Zsike, vulpea de zicea ca strugurii sunt acri NU avea actiuni la vinarie. Sesizezi diferenta? E important sa o vezi. Toti stiu ca strugurii nu sunt acri, motiv pentru care dispar. Vor fi insa acri in citiva ani.

      Esti inconstient sa afirmi asta.Mizeria te va inghiti si pe tine.E ca un cancer.

    cum e cu tranzactia DEAL din septembrie , ASF inca o aprofundeaza, noi inca asteptam comunicatul promis de ASF...bilteanu poti fura linistit, oricat de penale ar fi faptele ASF te ajuta.

    Grupul Balteanu fura din banii celorlati actionari la SIF1 folosinduse de prietenii din ASF si politica. Toti membrii CA la SIF1 sant ai lui Balteanu !

    Tranzactia cu hotelul din Azuga suspecta de evaziune fiscala si spalare de bani cu implicarea administratorilor in tranzactie. 

    Infiintarea SIF imobiliare fara aprobarea AGA, aceasta fiind o actiune mascata de divizare a SIF1, neraportarea la timp intentionata a infiintarii pentru ca actionarii sa nu poata contesta infiintarea acestei societati ilegale(furt mascat, iar pentru contestarea divizarii trebuie sa mergi in Cipru) . Listarea SIFimobiliare pentru a inchide gura actionarilor care contesta infiintarea acestei societatii spunand ca sa divizat in alta societate listata. Mutarea lichiditatilor SIF1 pe aceasta firma ilegala unde nu mai exista controlul AGA asupra activitatii SIF imobiliare iar administratorii sunt locotenentii grupului Balteanui. Daca maine grupul Balteanu este arestat se transfera tot activul SIF imobiliare catre o alta societate a holdingului Balteanu pe 1 EURO ca e mai mult decat nimic prin o tranzactie pe piata X BVB. 

    Asta este administrare la SIF1 sau jaf ! 

    Lichiditatile zboara catre firmele administratorilor iar activele sunt scoase de sub controlul AGA ! 

    Big Four e de vina ? sau ASF ? 

    ASF pe langa amenda sa sesizeze si DNA, DICOT, DGFP si celelalte institutii pana nu este prea tarziu si sa ia la purecat actionariatul SIF1 si numirea CA pentru ca sunt actiuni concertate de peste 5 %.! Aici e coruptie, abateri de la legea 31, abateri de la legea pietei de capital. Registrul Comertului din Romania ar fi acceptat infiintarea SIF imobiliare ?  

    Vulpea nu mananca struguri iar daca la aceste gainarii si suveici ASF nu reactioneaza se duce pe drumul Ciprului toata increderea investitorilor in Romania !  

    SIF1 este societate listata sau srl CA ?

    1. de unde curajul de aface fapte penale fara perdea a lui biltenau ? stie el ce stie . dar sa nu uite ca asa a fost si dinel si restul si nu au ajuns bine in final oricat de mari au fost la un moment dat.

      ASF patroneaza mangleala asta de zile mari lansata de BRAIN-ul mafiei care mangleaza Romanica

    E incredibil cum aceesi bolnavi psihic (lascarica si romerganu) se obosesc sa publice atatea mesaje anti-SIF1,acum cand Bursa e deschisa si poate sa o urmareasca. Inseamna ca spera sa merite (sa ia SIF1 cat mai jos).

    1. Iarasi au intrat in sevraj Lascarica si romerganu,trebuie sa se duca rapid si sa se consulte! Chiar nu-si dau seama ca se fac rau de ras cu astfel de prostii? Aberatii de felul asta sunt de mult fumate si nu mai reusesc sa manipuleze pe nimeni.

      Draga paul (cu p miculutel), am si eu o intrebare pentru nobletzea ta? Tu esti actionar sau esti actionar prost? Se pare ca actionar nu esti, dar in schimb tare prost.

      Daca, eu fac propaganda anti-SIf1, nu pot decat sa fiu un gagiu din tabara lui nea biltica-hotoman, deoarece doar el si cooperativa lui ar trebui sa aiba interesul sa scada pretul SIF1 cat mai jos ca sa cumpere ieftin si sa beneficieze exclusiv de strategia de crestere agresiva pusa la cale de maestrii stiutoriromanesc. Dar cum tu scrii ca sunt dement, inseamna ca ....tu esti prost facut gramada..  

      tu zsi mai departe, ke szici tare bine pentru cei care au trait degeaba tranzitiunea. semneaza lascarica, romerganu, theraflu si ghita ciobanu.

    eu cred ca Balteanu stie bine ce face si face bine ce face

    el vrea sa creasca valoarea activelor SIF1 , un lucru bun pentru actionari 

    mai departe, fiecare cum interpreteaza, dar nu e nimeni oblicat sa cumpere SIF1 daca el crede ca strategia nu e buna

    eu personal, nu am ce sa reprosez daca aduce plus valoare 

    1. ai dreptate anonimule. :)))))) bilteanu adduce plusvaloare

      Piata a sesizat acest aspect, motiv pentru care SIF1, dintre toate SIFoanele, e transactionat la cel mai mare discount fata de valoarea de activ.

      panseul asta draga anonimule este din superputul unei gandiri unineuronale blocate

      oare?

    Iar au fugit lascarica si romerganu de la spitalul de nebuni,Politia e pe urmale lor.

    1. hai Relule spune tu cu cuvintele tale de Fenechiu, cat sunt de nebuni lascarica si romerganu si cat de sanatos este tu, care este OBSEDAT de lascarica si de romerganu....un, doi, trei si de la capat: lascarica este nebun, romerganu este nebun, bilteanu este mai mult ca destept, najib este extraordinar de destept...si inca o data: aurel este fenechiu, bilteanu este hot, najib este superhot, lascarica este nenebun si romerganu este romenergo; mai vrei?

      hai Relule spune tu cu cuvintele tale de Fenechiu, cat sunt de nebuni lascarica si romerganu si cat de sanatos este tu, care este OBSEDAT de lascarica si de romerganu....un, doi, trei si de la capat: lascarica este nebun, romerganu este nebun, bilteanu este mai mult ca destept, najib este extraordinar de destept...si inca o data: aurel este fenechiu, bilteanu este hot, najib este superhot, lascarica este nenebun si romerganu este romenergo; mai vrei?

      hai Relule spune tu cu cuvintele tale de Fenechiu, cat sunt de nebuni lascarica si romerganu si cat de sanatos este tu, care este OBSEDAT de lascarica si de romerganu....un, doi, trei si de la capat: lascarica este nebun, romerganu este nebun, bilteanu este mai mult ca destept, najib este extraordinar de destept...si inca o data: aurel este fenechiu, bilteanu este hot, najib este superhot, lascarica este nenebun si romerganu este romenergo; mai vrei?

      Deveniti din ce in ce mai patetici cei care stati toate zilele sa trageti cu tunu' in Balte&Co. Numai cu limbaj de cartier nu veti face mare lucru ... Daca Balte are muschi sa faca ce face e treaba lui dar daca voi nu sunteti in stare sa faceti ceva concret mai bine taceti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb