Plasamentele în cauciuc, impulsionate de deprecierea yenului

A.V.
Ziarul BURSA #Investiţii Personale / 31 iulie 2013

Plasamentele în cauciuc, impulsionate de deprecierea yenului

Preţul acestei materii prime a crescut în iulie pentru prima oară în ultimele şase luni, la Bursa din Tokyo

Cotaţia futures a cauciucului a crescut în iulie, pentru prima oară în ultimele şase luni, la Bursa de Mărfuri din Tokyo, în condiţiile în care moneda niponă s-a depreciat, alimentând plasamentele în active denominate în yeni.

Preţul cauciucului cu livrare în ianuarie 2014 a urcat cu 1,9% ieri, la Tokyo Commodity Exchange, ajungând la 243,7 yeni/kilogram (2.486 dolari tona). De la începutul lunii curente, avansul a fost de aproape 3%, însă de la începutul anului, preţul cauciucului a scăzut cu 20%.

La Shanghai Futures Exchange, preţul cauciucului cu livrare în ianuarie a crescut cu 0,3% ieri, la 17.670 yuani (2.880 dolari) tona.

Producţia mondială de cauciuc natural este estimată să crească cu 4,3% anul acesta, la 12,5 milioane de tone, conform Centrului Internaţional pentru Cauciuc Natural Rubber-Stichting. Acesta arată că avansul producţiei de cauciuc natural va fi mai puternic decât cel de pe piaţa cauciucului sintetic, însă mai lent comparativ cu evoluţiile din perioada 2003 - 2008.

Un raport al Rubber-Stichting notează: "Preţurile favorabile ale cauciucului natural vor stimula realizarea de noi culturi, respectiv eficientizarea acestora în multe ţări producătoare. Chiar şi luând în calcul unele creşteri aşteptate ale cotaţiilor, cauciucul natural va continua să ofere avantaje în privinţa preţurilor produselor, iar cererea va beneficia, de asemenea, de pe urma utilizării acestei materii prime în industria anvelopelor şi a altor produse".

Raportul menţionează că regiunea Asia/Pacific va continua să genereze peste 90% din producţia mondială de cauciuc natural în 2013. Producţia este concentrată în Thailanda şi Indonezia, ţări care au realizat împreună aproape 60% din producţia globală de profil în 2008. Alte ţări producătoare importante sunt Malaezia, India, Vietnam şi China. Deşi produc cantităţi mai mici, un rol important pe piaţa cauciucului îl au Sri Lanka şi Filipine.

Cele mai importante creşteri ale producţiei de cauciuc sunt aşteptate, anul acesta, în Indonezia, Malaezia şi Vietnam, ţări care vor beneficia de pe urma redresării economiei globale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb