Platforma "Romania Unfolds", susţinută de Veolia Romania, lansează cel de-al treilea episod al primului mini-serial documentar dedicat sustenabilităţii din România

Comunicate de presă / 11 septembrie

Platforma "Romania Unfolds", susţinută de Veolia Romania, lansează cel de-al treilea episod al primului mini-serial documentar dedicat sustenabilităţii din România

Platforma "Romania Unfolds", susţinută de Veolia Romania, lansează cel de-al treilea episod al primului mini-serial documentar dedicat sustenabilităţii din România. Acest episod explorează Obiectivul de Dezvoltare Durabilă 12 al Naţiunilor Unite, care pune accentul pe promovarea unor modele de consum şi producţie responsabile.

În comparaţie cu media Uniunii Europene, România a consumat, în 2020, de peste două ori mai multe resurse materiale pentru a genera o unitate de PIB. Totodată, fiecare român a produs în medie 7,3 tone de deşeuri, cu mult peste media europeană de 5,2 tone/locuitor. În acest context, adoptarea unor măsuri eficiente de reducere a risipei şi de implementare a principiilor de economie circulară devine crucială pentru a atinge aceste obiective ambiţioase de dezvoltare durabilă.

Episodul 3 al mini-serialului "Romania Unfolds", iniţiat de Veolia Romania în 2023, aduce în prim-plan afaceri locale şi iniţiative sustenabile, care au ca scop: reducerea consumului de plastic şi ambalaje de unică folosinţă, minimizarea risipei în lanţurile de producţie şi aprovizionare, producţie locală sustenabilă (Ferma Căţean) şi agricultură regenerativă (Sol şi Suflet). Aceste exemple promovează comportamente durabile prin utilizarea soluţiilor sustenabile.

Exemplele reale din cel de-al treilea episod ne ilustrează noi obiceiuri de consum promovate de ROMO, o reţea comunitară cu peste 36.000 membri activi, care facilitează schimbul direct de produse alimentare între producătorii agricoli şi consumatorii urbani prin intermediul unei platforme online. În acelaşi timp, îi descoperim şi pe R-Create, un produs inovator de economie circulară şi prima platformă digitală B2B care conectează comerţul electronic, curierul şi expeditorii poştali, oferindu-le clienţilor accesul la ambalaje reutilizabile, realizate din materiale durabile. În funcţie de model, un ambalaj de la R-Create poate salva între 30 şi 100 de ambalaje de carton folosite zilnic. De altfel, doar 1,4% din materialele folosite în România au fost reciclate şi reintegrate în procesul de producţie în 2021, un procent semnificativ sub ţinta de 23,4% stabilită de Uniunea Europeană pentru 2030.

Soluţiile prezentate în cele două exemple abordează aspiraţiile comunităţilor de a reduce risipa, şi încurajează adoptarea unui stil de viaţă bazat pe consum responsabil, transparenţă şi producţie locală. Obiectivul principal este diminuarea impactului negativ al consumului nesustenabil şi promovarea unor comportamente care favorizează adoptarea unui stil de viaţă durabil.

"Prin iniţiativele susţinute în cadrul "Romania Unfolds', Veolia contribuie la încurajarea şi dezvoltarea unor comportamente responsabile, menite să protejeze mediul şi să asigure un viitor durabil pentru generaţiile următoare. Este esenţial să îmbinăm inovaţia cu responsabilitatea pentru a crea un impact real şi pozitiv în comunităţile noastre", a declarat Mădălin Mihailovici, CEO Veolia România.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5032
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3246
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.2626

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb