PLAYRESPONSIBLY.RO: România va avea cea mai mare cotă de impozitare a jocurilor de noroc din Europa

S.B.
Miscellanea / 7 iulie 2022

România va avea cea mai mare cotă de impozitare a jocurilor de noroc din Europa

România va avea cea mai mare cotă de impozitare a jocurilor de noroc dintre toate statele membre UE, dacă guvernul va aproba noile măsuri fiscale care prevăd impozitarea industriei jocurilor de noroc cu 40%, potrivit playresponsibly.ro.

"Noile reglementări din Codul Fiscal privind impozitarea jocurilor de noroc au produs revoltă în piaţă. Într-o fază secundară, Coaliţia era decisă să aplice un tratament separat operatorilor, pentru a nu distruge industria care trimite la Bugetul de Stat suma de 1,3 miliarde de euro şi asigură 40.000 de locuri de muncă. Modelul ales şi aflat momentan în dezbatere publică nu seamănă însă cu niciun alt model european, companiile urmând să fie taxate cu un procent din câştig de 40%.

Cel mai mare nivel de taxare, care poate ajunge la 30% din câştig, este în Croaţia (pentru loterii şi pariuri). Următorul este în România, unde impozitul poate ajunge la 25% (1% şi 16% sunt celelalte "etaje"), dar în trepte. Astfel, în prezent, câştigurile sunt impozitate cu 1% până la o valoare de 66.750 de lei, cu 16% până la 445.000 de lei şi cu 25% peste această sumă. Noile prevederi stabilesc un nivel unic, de 40%, fără trepte intermediare.

La tările care impozitează câştigul, suma maximă (câştig) pentru care nu se aplică impozit, variază de la 100euro (Grecia) până la 5.000euro (Portugalia).

Preocupată de faptul ca impozitarea căştigurilor, cu 10%-30% (începand cu 2015), a generat migrarea jucătorilor pe piaţa neagră, Croaţia a solicitat Institutului Croat pentru Finanţe Publice efectuarea unui studiu, care, printre alte concluzii/recomăndari, menţionează şi necesitatea întoarcerii la vechiul sistem de impozitare a câştigurilor (în 2019, la mai puţin de 4 ani de la creşterea nivelului taxei pe câştig).

Primul efect al implementării măsurii va fi migrarea jucătorilor către alte ţări, unde impozitarea este mai mică, sau chiar către piaţa neagră.

Tabel privind situaţia impozitării/neimpozitării câştigurilor din jocuri de noroc în ţările membre UE, în iulie 2022 (sintetic şi la nivel de ţară, cu indicarea bazei legale)" scriu cei de la playresponsibly.ro.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Pai vedem ca si numarul lor a ajuns cel mai mare din Europa raportat la populatie, in conditiile in care suntem printre cei mai saraci locuitori. Ceva trebuia sa se intample.

    Cea mai buna solutie ar fi sa interzica jocurile de noroc.Alti dependenti,alta boala psihica,numai tampeniile astea ne mai lipseau ca in rest le avem pe toate.

    Bătaie de joc generala ce fac guvernanții noștrii aleși. Vor impozite mai mari să trăiască ei mai bine. Aproape toți jucătorii vor migra cat de curând pe saituri internaționale și tot guvernanții vor ieși în pierdere.Alegeri extrem de proaste cu impozitarea între 10%~40%>o decizie de doi bani,că multe alte decizii de impozitare și nu numai extrem de extremiste. Practic guvernanții noștrii nu merita niciodată să mai fie aleși.

    1. Ai dreptate,impozite extremiste,Cândva PSD era mai Ok,de când s-a unit cu PNL,au luat-o Razna și PSD,trebuie să iasă de la guvernare pt asemenea impozite extremiste pe toate planurile.

      Romanii sunt primii europeni cu salariu hybrid totul se duce pe impozite,gaz si curent. Vai de noi.

    Impozitarea este fff mare intre10-40%.Nu inteleg ce este in capul alesilor nostril,chiar fac tot impotriva population,dupa ce am trecut prin pandemic,o alta batjocura generala,acum au trecut la alta batjocura cu impozitarea din ce in ce mai mare pe orice chiar. Rusine,Rusine,Rusine,alesilor care nu fac nimic pt populatie,decay impolite foarte mari,cresterea preturilor,etc,Rusine,fac tot ca sa traiasca Dansii mai bine.

    Mi se rupe inima de mila jucatorilor la pacanele si pariuri sportive!

    Li se face o mare nedreptate. Muncesc din greu, din zori de ziua, pina noaptea tirziu, cite 2-3 joburi, si investesc in industria jocurilor de noroc. Care e diferenta fata de profitorii care joaca la bursa? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb