PMP: "Cabinetul Dăncilă ar putea arunca România în haos"

F.B.
Politică / 5 septembrie 2018

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

Viorica Dăncilă (Sursa foto: Twitter)

PMP arată în textul moţiunii de cenzură, pe care a anunţat în prima zi a sesiunii parlamentare că o va depune şi care se intitulează "Guvernul Dăncilă, între reprimarea protestatarilor şi uciderea porcilor", că România a trecut prin momente dificile din 2016 încoace, în timpul celor trei guverne PSD-ALDE, dar acţiunile sau inacţiunile Cabinetului Dăncilă din vara acestui an ar putea chiar să arunce România în haos. Parlamentarii PMP spun că niciodată nu s-a întâmplat, până la prim-ministrul Viorica Dăncilă, ca un executiv să facă mai mult rău românilor, arătând că această vară a fost marcată de două evenimente care vor fi consemnate ca puncte de cotitură în istoria României: reprimarea violentă a protestelor din 10 august şi instalarea în România a pestei porcine africane, evenimente care demonstrează deteriorarea democraţiei şi a calităţii guvernării în România.

Liderul principalului partid de guvernământ, Liviu Dragnea, mizează pe o strategie de diluare a responsabilităţii, aruncând vina pe "Acarul Păun" de la Prefectură şi Jandarmerie, în cazul protestelor, sau pe forţe oculte, provenite din Rusia sau chiar din UE, în cazul pestei porcine africane. Cum aproape toţi membrii Guvernului Dăncilă, inclusiv prim-ministrul şi ministrul de interne, au plecat în concediu de odihnă de teama aşa-zisei "lovituri de stat" ce urma să fie orchestrată în 10 august, nu mare ar fi mirarea să aflăm că, până la urmă, Petre Daea, ministrul Agriculturii, ar fi ordonat jandarmilor să folosească gazele lacrimogene şi să intervină cu violenţă asupra manifestanţilor paşnici pentru a stabili ordinea publică. La fel cum ne aşteptăm să ni se spună că de extinderea catastrofală a epidemiei de pestă porcină africană în ţara noastră ar fi responsabil Nicolae Burnete, fostul ministru al Cercetării şi Inovării, proaspăt demisionar, care nu a reuşit să descopere un vaccin salvator, cu care să revoluţioneze medicina veterinară", se arată în textul moţiunii de cenzură, scrie News.ro.

Parlamentarii PMP spun că situaţia politică, economică şi socială din România s-a degradat grav, că o guvernare iresponsabilă a generat o permanentă conflictualitate, incapacitate managerială, şi i-a ostilizat pe români, i-a radicalizat şi îndreptat pe unii împotriva celorlalţi, tocmai în anul aniversar al unirii naţiunii române, al Centenarului Marii Uniri.

Incompetenţa şi neputinţa Cabinetului Dăncilă, menţionează parlamentarii PMP, au aruncat România în cea mai mare criză cu care agricultura românească s-a confruntat după cel de-al Doilea Război Mondial şi că în cazul epidemiei de pestă porcină africană, nici Grindeanu, nici Tudose, nici Dăncilă, nici ANSVSA (aflată în subordinea directă a premierului) şi nici Daea n-au făcut nimic, în afară de a ridica "habarnist" din umeri.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. nu va mai agitati atata!!

    E o etapa necesara pentru MARELE CADOU FACUT ROMANIEI DE CENTENAR ! => 

    Noua Romanie va fi fara nici un picior corupt de neobolsevic post-1989 si neocomunist post -1989 in functie in administratie sau in companiile de stat!  

    APRECIATI CADOUL !  

    1. pentru prostii ca mine, tov. Vali, ai putea sa explicit termenul neo-bolsevic ? Sau acela de etern idiot ?

      Stanga sorosista si dreapta securista reprezinta neobolșevismul autentic.

      De cand are Soros stinga si securitatea, dreapta? Ai idee ce-i aia bolsevism? Hai, mai bea o bere si sa ne apucam de politica imbecila.

    ati uitat textul cu gazarea. Si beseleu I-a gazat pe demonstranti. Sau el numai a dat cu lacrimogene, inclusive cu lacrimile lui de crocodile ?

    1. Jos Basescu!

      Traiasca retardatul Gadea! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb