PNL: Nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari

S.B.
Politică / 6 mai 2022

Nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari

PNL a transmis, vineri, că nu este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Liberalii precizează că poziţia partidului este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii, informează news.ro.

Anunţul PNl vine după ce USR a anunţat că a depus deja în Parlament un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor.

"NU este necesară o nouă lege de desfiinţare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Poziţia Partidului Naţional Liberal este fermă: susţinem revenirea pensiilor la principiul contributivităţii! Pensiile speciale pentru parlamentari nu sunt reinstituite, pentru că decizia CCR nu repune în vigoare textul abrogat prin legea declarată neconstituţională. Este necesară procedura de reexaminare a legii prin Parlament, legea trebuie pusă în acord cu decizia CCR", scrie PNL într-un comunicat.

PNL consideră că nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege şi să aibă parte de beneficii acordate preferenţial. Amintim că în februarie 2021, PNL a votat desfiinţarea pensiilor speciale pentru parlamentari, se mai arată în mesajul PNL.

USR a depus un nou proiect de lege pentru desfiinţarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. USR invită PSD, PNL şi orice altă formaţiune care pretinde că doreşte echitate între pensionarii români să susţină proiectul, anunţă formaţiunea într-un comunicat.

Proiectul prevede desfiinţarea pentru viitor a pensiilor speciale ale parlamentarilor, dar stabileşte şi că, de la data intrării ei în vigoare, încetează plata pensiilor speciale în plată.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. USR e si cer si credibil. USL ( PSD și PNL??)

    porcii din psd nu vor

    1. Nu chiar! A lor a fost initiativa,dar PNL a votat-o cu două mâini deși o criticau! Acum PNL o dă la întors în timp ce,spre cinstea lui Ciolacu e ferm împotriva pensiilor speciale!

      Pe Năstase care vrea înapoi pensia l-aș întreba dacă cumnatul de la Citi Insurance nu merită și el o pensie specială? Sau pe Oprea un alt semnatar l-aș întreba pe lângă pensie nu vrea și antemergatori când merge sa-si facă sprâncenele!

      Bine, flebetea mea e Iordache, ăla cu degetul! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb