PNL şi USR au atacat la CCR noua Lege a pensiilor

V.D.
Politică / 27 decembrie 2018

PNL şi USR au atacat la CCR noua Lege a pensiilor
  • document ataşat Prezentăm integral textul sesizării înaintate Curţii Constituţionale:
    apasă aici pentru a descărca.

    Deputaţii PNL şi USR au înaintat Curţii Constituţionale o sesizare privind neconstituţionalitatea noii Legi privind sistemul public de pensii, considerând că, prin unele prevederi ale actului normativ, este deschisă posibilitatea încălcării dreptului constituţional la pensie al angajatului, fără ca acest lucru să fie determinat de neîndeplinirea unei obligaţii aflată în sarcina acestuia.

    Dispoziţiile criticate ca fiind neconstituţionale privesc condiţionarea dreptului la pensie al angajatului de îndeplinirea de către angajator a obligaţiei fiscale de achitare a contribuţiilor reţinute angajatului prin stopaj la sursă. Astfel, este deschisă posibilitatea încălcării dreptului constituţional la pensie al angajatului, fără ca acest lucru să fie determinat de neîndeplinirea unei obligaţii aflată în sarcina angajatului, consideră semnatarii sesizării.

    De asemenea, este instituită o discriminare nejustificată între persoanele cu dizabilităţi care urmează să beneficieze de pensie, fiind aplicată o măsură de reducere a stagiului de cotizare minim doar pentru o anumită categorie de persoane şi nu pentru toţi cetăţenii cu nevoi speciale.

    În plus, este instituită o condiţie obligatorie pentru persoanele care urmează să beneficieze de pensie de invaliditate de a îndeplini un stagiu minim de cotizare de minimum 15 ani, fapt care generează situaţii în care persoanele în cauză sunt discriminate şi supuse unui dublu standard, se mai arată în sesizare.

    Opinia Cititorului ( 2 )

    1. O intrebare pentru redactia Bursa:

      Ce parere aveti, am putea explora un nou gen de protest (ca sa nu mai rabdam frigul in fata guvernului/destul ca rabdam in casa - este avarie , din nou),deci, daca mii de romani am inregistra tot atatea mii de cereri de chemare in judecata la toate instantele competente, chemand in judecata Guvernul (sau institutia care administreaza cotizatiile la fondul de pensii), pe motivul ca nu respecta legea pensiilor, neaplicand la 1 ianuarie indexarea pensilor cu coeficientul prevazut de lege, prin aceasta prejudiciindu-ne pe fiecare in parte; deci motiv ca fiecare sa "incarce" sistemul judecatoresc.

      Cu ajutorul celor de la Rezist si retelelor de socializare "revolta" pensionarilor ar putea pune la punct/la colt pe nesimtitii de guvernanti. Doamne ajuta! 

      Eu nu înțeleg cine este curtea asta. Nu sunt tot oameni supuși greșelii că noi toți. Își exploatează supremația? Ce fel de sistem este asta?

    Cotaţii Internaţionale

    vezi aici mai multe cotaţii

    Bursa Construcţiilor

    www.constructiibursa.ro

    Comanda carte
    Fix la cos
    IBC SOLAR
    rpia.ro
    danescu.ro
    arsc.ro
    Stiri Locale

    Curs valutar BNR

    27 Sep. 2024
    Euro (EUR)Euro4.9760
    Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
    Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
    Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
    Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

    convertor valutar

    »=
    ?

    mai multe cotaţii valutare

    Cotaţii Emitenţi BVB
    Cotaţii fonduri mutuale
    Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
    citiesoftomorrow.ro
    energyexpo.ro
    cnipmmr.ro
    roenergy.eu
    notorium.ro
    rommedica.ro
    prow.ro
    aiiro.ro
    Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
    The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
    BURSA
    BURSA
    Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
    The Kingdom of God on Earth
    Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
    Carte - The crisis solution terminus a quo
    www.agerpres.ro
    www.dreptonline.ro
    www.hipo.ro

    adb