Pogonaru consideră interesante acţiunile "Prodplast"

OCTAVIAN RADU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 octombrie 2013

Pogonaru consideră interesante acţiunile "Prodplast"

Creştere fulminantă pentru acţiunile PPL

Tudor Ciurezu: "La Prodplast nu am găsit contraparte"

După ce compania "Prodplast Imobiliare" a cumpărat, luni, un pachet de 4.500 de titluri Prodplast (PPL), "Prodplast Imobiliare" şi "SIF5 Oltenia" au mai cumpărat, marţi, pachete de acţiuni PPL, potrivit unor comunicate ale companiilor transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În ultimele şedinţe de tranzacţionare (vinerea trecută, marţi şi miercuri din această săptămână), acţiunile PPL au crescut zilnic cu câte 15%, procentul maxim permis, atingând valoarea de 1,779 lei/unitate. Creşterea de preţ de 52% s-a realizat pe fondul unui volum mai mare decât de obicei, de 105.560 titluri PPL în cele trei zile, suma tranzacţionată pe acest emitent fiind de 183.362 de lei. Ieri, însă, nu s-a realizat nicio tranzacţie cu acţiunile PPL.

Prodplast este controlată de omul de afaceri Florin Pogonaru, prin deţineri directe şi indirecte, iar schimburile din aceste zile vin după ce, în acest an, omul de afaceri a făcut mai multe mutări cu aceste titluri.

Florin Pogonaru ne-a declarat ieri că "Prodplast" nu se bucură de o lichiditate prea mare şi că, practic, nu există vânzători în piaţă, acesta fiind probabil motivul pentru care titlurile PPL au avut evoluţia pozitivă din ultimele zile. Florin Pogonaru ne-a mai spus că acţiunile "Prodplast" i se par interesante.

La rândul său, Tudor Ciurezu, preşedintele "SIF Oltenia", a evidenţiat faptul că SIF5 este un jucător activ pe piaţa de capital şi că apreciază investiţia în "Prodplast" ca fiind una bună.

Acţionarii "Prodplast" au decis, la începutul lunii octombrie, în Adunarea Generală a Acţionarilor, încheierea unor contracte de garantare a unui credit de 5 milioane de lei, luat în luna august, de la "UniCredit Ţiriac Bank", potrivit unui comunicat transmis de BVB.

Astfel, "Prodplast" va pune ipotecă mobiliară asupra conturilor bancare deschise la "UniCredit", precum şi asupra unui număr de acţiuni "SIF Oltenia", cu valoarea de 1,26 lei/acţiune, pentru a acoperi în orice moment un procent de 80% din limita contractuală a creditului. Titlurile SIF5 se tranzacţionează însă, în prezent, la un preţ mai ridicat cu 31%, la 1,6640 lei/unitate.

Profitul net al "Prodplast" a fost, în primul semestru, de 537.000 lei, cu 1,14 milioane lei (31,8%) mai mic decât cel înregistrat în intervalul similar al anului trecut. Cifra de afaceri pe primele şase luni ale producătorului de mase plastice a fost de 8,45 milioane lei, cu 36,6% mai mică decât în primul semestru al anului trecut.

Principalii acţionari ai "Prodplast" sunt compania "Nord Bucureşti" (27,59%), "SIF Oltenia" (25,23%), "Floreasca Development" (11,73%), "Prodplast Imobiliare" (15,74%) şi "Victoria Art & Business Center" (7,82%).

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Of ce bursa fara lumina.

    Ne lispeste vinturianul Nicolaescu sa ne explice ca polonezu' e prost 

    Of ce bursa fara lumina.

    Ne lispeste vinturianul Nicolaescu sa ne explice ca polonezu' e prost 

    1. Pai PPL e interesanta pentru familia Pogonaru pentru ca asa isi scoate seva de la EBS prin care controleaza SIF5 si Transelectrica. Iar la Transelectrica pogonaru are interese la Arrina Developement iar ARRINA face energie verde prin Oltenia. Ce il califica pe Andrei Pogonaru in CS la TEL? Nimic, doar firele nevazute ale traficului de banet Patriciu-Vantu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb