Autorităţile din Ungaria - acces condiţionat pentru refugiaţii din Ucraina

POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Autorităţile din Ungaria - acces condiţionat pentru refugiaţii din Ucraina

I. Ghe.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 2 martie 2022

Poliţia de Frontieră Română informează, prin intermediul unui comunicat de presă, că autorităţile de frontieră din Ungaria au anunţat, astăzi, Inspectoratele Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea si Sighetu Marmaţiei că, începând cu data de 02.03.2022, ora 15.45 (ora României), la frontiera româno - ungară, intrarea pe teritoriul Ungariei este permisă cetăţenilor statelor terţe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră din ţara noastră susţin că prin noua dispoziţie autorităţile din Ungaria au anulat o alta anterioară prin care permiteau intrarea cetăţenilor statelor terţe care vin din Ucraina, în contextul situaţiei din această ţară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea.

"În prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria se înregistrează un timp de aşteptare ridicat, ca urmare a faptului că un număr foarte mare de autoturisme, persoane şi automarfare se prezintă pentru efectuarea controlului de frontieră la ieşirea din România.

Precizăm că formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se efectuează în comun cu autorităţile din ţara vecină, sens în care suplimentarea arterelor de control se realizează în acord cu şi în funcţie de personalul alocat de Poliţia Ungară. Au fost contactate autorităţile maghiare pentru dispunerea unor măsuri comune de fluidizare a traficului", se arată în comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

Partea română anunţă că a suplimentat personalul planificat la verificarea documentelor de călătorie şi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ.

Am încercat să aflăm mai multe amănunte de pe site-ul Poliţiei de Frontieră din ţara vecină. Ultima ştire postată de poliţiştii din Ungaria datează de la ora 17:04 în care informează cu privire la traficul de frontieră din zona graniţei cu Ucraina şi în care se arată că refugiaţii vor primi tot ajutorul din partea autorităţilor din ţara vecină.

Mai mult, poliţiştii de frontieră din ţara vecină afirmă că punctele de trecere a frontierei la graniţa Ungariei cu Ucraina funcţionează la capacitate maximă şi că nu sunt aglomerate. Conform datelor Poliţiei de Frontieră din Ungaria, în primele 12 ore ale acestei zile au intrat în ţara vecină 14658 de refugiaţi, un pic mai mult decât pentru acelaşi interval orar al zilei precedente.

În 1 martie, în 17 ore au fost înregistraţi peste 18.000 de refugiaţi în Ungaria, număr egal cu acela din a treia zi de război, 26 februarie, când s-au înregistrat 18.044 de refugiaţi în 24 de ore. Conform datelor de pe pagina oficială a Poliţiei de Frontieră din Ungaria, traficul de refugiaţi zilnic are o medie situată între 16.000 şi 17.000 de persoane.

Dar, pe site-ul Poliţiei de Frontieră maghiare sunt prevăzute regulile de trecere a frontierei - https://www.police.hu/english/border-information/border-crossing.

Conform acestora, cetăţenii din state terţe Uniunii Europene - state terţe printre care se numără şi Ucraina - care vin din România pot intra în Ungaria doar pe baza unui paşaport a cărui valabilitate depăşeşte data plecării planificate din spaţiul Schengen cu cel puţin trei luni şi a fost eliberat în urmă cu cel mult 10 ani. Dacă respectivii cetăţeni aparţin unei ţări terţe care este supusă obligaţiei de a deţine viză, atunci aceştia trebuie să aibă o viză de intrare valabilă pe paşaport. Nu este necesar paşaportul cu viza aferentă dacă respectivii cetăţeni au un permis de şedere valabil eliberat de un stat din spaţiul Schengen.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. sa le fie rusine ungurilor pentru gestul lor facut in public, in ochii intregii Lumi!

    saracii ucrainieni sunt fugariti de umbra mortii si a razboiului si ungurii ce fac?  

    le toarna sare pe rana!  

    intreaga lume a vazut valoare autoritatilor din Ungaria ! ... inima cat o aluna! Tara inimilor cat o aluna de padure ! (denumirea tarii in ungureste poate fi obiectul unui joc de cuvinte, prin " tara alunelor de padure" intelegand Magyarorszag ) 

    fiti oameni , ma! inteleg ca v-au terorizat valurile de imigranti sirieni (si nu numai) anii trecuti, dar fiti ,ma, oameni! Ca o strachina de mancare si o haina data unor nevoiasi aduce un loc in ceruri in bratele lui Dumnezeu, mai inimi cat o aluna!  

    1. Ti-am spus sa nu-l mai amesteci pe Dzeu in prostiile tale!

      Lasa-l tu pe Vali,de ce nu zici nimic despre unguri?Se vede ca-s rai ca natie,auzi le cere ucrainienilor pasapoarte,de unde sa le scoata,unii au alti nu,au fugit din calea razboiului!Oricum,oamenii sunt in tranzit,nu sunt ii lasa inima sa le dea un blid de mancare o zi,doua!Le e frica cumva de extremisti?Pe teritoriul natiilor astea rele se nasc etremistii,sa-i caute la ei in tara!

      noapte buna bigot mic....

      ungurii sunt terminati ca natie... a sta prea mult cu nasul in trecut , in viziuni revizioniste dauneaza grav viitorului lor

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb