Poliţişti din Timiş, prinşi în flagrant

Ioana Dogaru
Anticorupţie / 14 octombrie 2015

În data de 13.10.2015, echipa operativă constituită din ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Timiş şi Serviciul Operaţii - Biroul 2 Timiş, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, a prins în flagrant doi poliţişti ai unei Secţii de Poliţie din Timişoara în timp ce primeau 1300 lei de la T.I.A. pentru a nu-i întocmi dosar penal ca urmare a conducerii unui autoturism cu numere de înmatriculare expirate, potrivit unui comunicat de presă al MAI.

la data de 13.10.2015, T.I.A. a depus un denunţ la S.J.A. Timiş, prin care sesiza faptul că, în timp ce se deplasa cu autoturismul proprietate personală, a fost oprit de un agent de poliţie care i-a reţinut permisul de conducere şi actele maşinii, ca urmare a constatării faptului că numerele de înmatriculare erau expirate. De asemenea, agentul de poliţie i-a dat de înţeles denunţătorului că îl poate favoriza pentru a nu i se întocmi dosar penal, în schimbul unor foloase, sens în care i-a cerut să se întâlnească mai târziu între-un loc indicat de poliţist.

La ora stabilită, denunţătorul a fost prezent în locul precizat, unde a fost interpelat de un alt agent de poliţie, colegul primului, care, în schimbul restituirii documentelor reţinute şi pentru a nu întocmi dosar penal în cauză pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 334 alin.1, C.P., a primit suma de 1300 lei. Conform declaraţiei poliţistului, a rezultat faptul că suma respectivă de bani urma să-i fie remisă colegului său.

Faţă de agenţii de poliţie a fost începută urmărirea penală şi s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind suspecţi pentru comiterea infracţiunilor de luare de mită, prev. şi ped. de art. 289 C.p. raportat la art. 7 din legea 78/2000 şi complicitate la luare de mită, prev şi ped. de art. 48 al.1 C.P. rap. la art. 289 C.p. cu aplicarea art. 7 din legea nr. 78/2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb