Polonia, dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei

Polonia, dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei

S.B.
Internaţional #Adevărul - prima victimă / 1 mai 2022

Polonia este dispusă să acţioneze ca garant al securităţii Ucrainei, în cadrul unui posibil tratat de securitate care să deschidă calea păcii cu Rusia, potrivit lui Jakub Kumoch, responsabil pentru politică internaţională la biroul preşedintelui polonez Andrzej Duda, informează Agerpres.

''Preşedintele şi guvernul au luat decizia că Polonia nu se va sustrage responsabilităţii sale'', a declarat Jakub Kumoch într-un interviu acordat cotidianului Gazeta, precizând că la Varşovia se află în discuţie un proiect de acord între Ucraina şi statele garante.

Acest proiect, elaborat de guvernul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a fost trimis statelor dispuse în principiu să acţioneze ca garanţii, oficialul polonez menţionând Statele Unite, Regatul Unit, Germania, Franţa şi Turcia, printre altele.

''Dacă se ajunge la un acord de pace, suntem interesaţi doar pentru unul care să garanteze integritatea teritorială şi independenţa Ucrainei'', a subliniat consilierul preşedintelui polonez.

Ucraina ar fi dispusă să-şi declare neutralitatea şi să renunţe la o eventuală aderare la NATO, cu condiţia ca alte state să-i garantează securitatea în cazul unei noi agresiuni ruse. La rândul ei, Moscova cere Kievului să accepte pierderea regiunilor separatiste din Donbas şi a peninsulei Crimeea anexată de Rusia în 2014.

''La început (ruşii) cereau (şi) dezarmarea Ucrainei, dar este o obrăznicie să ceri dezarmarea unui stat a cărui armată a zdrobit mare parte a forţelor ruse într-o confruntare terestră'', mai spune oficialul polonez citat.

Conform acestuia, ''scenariul raţional'' pentru a pune capăt războiului este ca Ucraina, fără să recunoască anexarea Crimeii, să admită că nu controlează aceste teritorii şi să fie dispusă ''să nu se atingă de ele'' o perioadă de timp.

Negocierile ruso-ucrainene continuă prin teleconferinţă, dar fără să înregistreze progrese. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. În timp ce Ucraina acuză Rusia că trupele sale au comis atrocităţi în teritoriile ocupate, Rusia acuză Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi consideră că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Cum sa piarda ricanii sansa unui razboi devastator pentru Europa? Zelenski va fi "sfatuit" sa nu accepte nicio conditie si sa continue razboiul.

    1. Europenii si-au aprins casa de doua ori. In 1914 si 1940. "Ricanii" au intervenit in ambele situatii. Solicitati de una din tabere. Care tabara a iesit victorioasa.

      Liderul taberelor invinse, si in 1918 si in 1945, stapineste acum Europa. Politic si economic. Din anii '80 face bani buni din afaceri cu Rusia si China. In timp ce "ricanii" plateau pentru siguranta militara a invinsului din WW2. Pentru ca invinsul STIE cit valoreaza "umanitatea" rusilor.  

      E bun gazul rusesc ieftin, dar si mai bine e sa te apere de "iubirea" rusului altcineva. Baieti destepti nemtii!

      Atunci sa pregateasca banii pentru a cumpara gaz scump si foarte scump de la ricani. In dolari, nu in euro, ca e la moda sa platesti in moneda tarii de unde vine produsul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb