Ideea unei alocaţii egale pentru toţi copiii este nepractică, deoarece trebuie o diferenţiere în funcţie de venitul părinţilor, afirmă premierul Ponta, arătând că ar fi preferat să urce alocaţia peste 84 de lei pentru familii cu venituri mici şi să nu o dubleze şi pentru cei cu venituri suficiente.
El s-a referit la viitorul nivel al alocaţiei pentru copii, dublată în Parlament de la 42 lei la 84 lei, de mai multe ori cu expresia "82 de lei."
"Opinia mea este că alocaţia pentru copii trebuie să fie diferenţiată, în funcţie de cine are nevoie de bani, pentru că 82 de lei pentru o familie amărâtă sunt foarte puţini şi 82 de lei pentru o familie care are posibilităţi nu contează, probabil că nici nu-şi încasează. Ideea de a da 82 de lei la toată lumea în mod egal e o idee pe care eu o consider nepractică. Aş fi preferat să dau nu 82, ci, nu ştiu, 164 sau 328 de lei la familiile care au venituri reduse (...) şi să nu mărim la cei care oricum nu vor lua cei 42 de lei, pentru că au părinţii venituri suficiente şi la care cei 42 de lei nu contează", a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.
În urmă cu o săptămână, deputaţii au aprobat un amendament al PNL privind majorarea alocaţiei de stat pentru copii de la 42 la 84 de lei.
Ponta a spus atunci că Guvernul şi PSD susţin majorarea alocaţiei de stat pentru copii şi nu se pot opune acestui principiu, dar iniţiatorii propunerii nu au indicat sursa de finanţare în condiţiile în care impactul bugetar anual este estimat la 1,8 miliarde lei.
Ulterior, liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a prezentat un tabel cu distribuţia voturilor pentru amendamentul de dublare a alocaţiilor, arătând că doar 5 voturi favorabile au aparţinut PSD, iar premierul Victor Ponta, lider PSD şi deputat, nu apare pe lista celor care au votat.
Joi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că şi-a propus să promulge legea care prevede dublarea alocaţiilor pentru copii pe 1 iunie, dacă ajunge în timp util la Cotroceni.
1. Bazele de date sunt conectate.
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 28.05.2015, 12:21)
Am vazut asta in ultimii 2 ani. Bazele de date sunt conectate, intre ANAF, Politice, alte institutii care lucreaza cu date de identificare individuala. Deci, ce-i opreste sa faca asta? De ce n-au facut-o pana acum, pana la promulgarea legii? Pana acum vreo 2-3 ani, intr-adevar era foarte greu sa diferentiezi nevoile, sa centralizezi datele, dar acum se poate face asta, deci, daca n-au facut-o, inseamna ca n-au vrut, ci o declara doar, pentru noi prostii, zau. Si nu doar datele de care vorbeste, ci si de modul in care se incaseaza banii de catre parintii abuzivi. Institutiile abilitate stiu toate cazurile sociale. Politia pe asta se bazeaza. Dar nu se propaga abuzul si minciuna la fel de repede cum s-a propagat in randul politicienilor? Nu sunt si ei niste persoane care abuzeaza continuu de noi? N-am vazut cum se minte la nivel inalt? Dar sfruntat, nu asa, voalat. D-le Iohannis, mai ai 6 luni, dupa care vei intra in negura istoriei, ca si dl.Constantinescu. Lasa megalomania si complexul de om prost si pune mana si fa ceva concret. Ai grija, ca scrisul a 2 carti nu inseamna decat ca ai prea mult timp liber. Eu stiu ca fostii presedint isi scriu cartile dupa ce ies la pensie, nu in timpul cand isi desfasoara activitatea, ca n-au timp pentru asta. Si sa nu uitam ca lumea a votat impotriva lui Ponta si ai coruptilor si hotilor lui, nu cu dl.Iohannis in mod special. Dar asta se stie. Ai grija ca ti-a scazut mult popularitatea si pe Facebook, daca nu cumva nu stiai. Si merge abrupt in jos. Multiplica si la cei care nu folosesc internetul si vei vedea ca nu stai pe roze. Pune punct, cere ajutor, striga dupa el daca ai nevoie, ca lumea te va ajuta, de-abia asteapta. Daca nu vei face, inseamna ca ai fost deja atins de boala lor si astepti sa-ti treaca vremea.