Ponta: "Protocolul USL funcţionează"

Ziarul BURSA #Politică / 9 iulie 2013

Premierul Victor Ponta a precizat, ieri, că protocolul USL nu este suspendat, ci funcţionează, el arătând că la sfârşitul lunii august vor fi adoptate o serie de "amendamente" legate de solidaritatea guvernamentală şi parlamentară în cadul Uniunii. "O să adăugăm nişte amendamente care ţin de solidaritate guvernamentală şi parlamentară, de regulile pe care trebuie să le respectăm în campania pentru europarlamentare. Din fericire, după criza Roşca Stănescu, nu mă pot plânge că au mai fost probleme de solidaritate", a spus Ponta.

El a menţionat că aceste amendamente vor fi adoptate la sfârşitul lunii august. "La sfârşitul lunii august vom adopta în USL şi aceste amendamente legate de solidaritatea guvernamentală şi parlamentară şi conduita candidaţilor la europarlamentare. Dacă vom candida separat, asta nu însemnă că dăm drumul la bătălie între candidaţi, mai ales că temele sunt altele, teme europene", a spus Ponta. Preşedintele PSD a precizat că protocolul USL funcţionează, nefiind suspendat.

Ponta: Nu se poate să am la Guvern angajaţi care câştigă de trei ori cât mine

Premierul a mai spus că, la Secretariatul General al Guvernului (SGG), sunt persoane care au salarii mult mai mari decât al său, el arătând că nu se poate să aibă angajaţi care să câştige de trei ori mai mult ca el: "Există încă o altă anomalie: în structurile noastre administrative ministrul sau prim-ministrul, în general, au salariul cel mai mic. Pe la mine pe la SGG am oameni care au salarii mult mai mari decât mine şi până la urmă salariul cel mai mare din ţară în Administraţie trebuie să fie al preşedintelui, al doilea la primului-minstru, al treilea al miniştrilor. Nu se poate să am angajaţi care câştigă de trei ori cât mine. Nu are sens, nu are logică. Poate muncesc mai mult, dar în viziunea acelei reforme a salarizării în administraţie, salariile mari pot să scadă, cum salariile mici trebuie să crească".

El a arătat că viitorul proiect al salarizării bugetarilor ar putea conduce la scăderi de salarii. "Da. Salariile mari pot să scadă. Pentru ca să poţi să le măreşti pe cele mici, trebuie să tai din cele mari şi nu e nimic rău în asta", a spus Ponta.

Premierul a arătat că ideea de a avea în acelaşi sistem bugetar diferenţe de la unu la 30 este inacceptabilă.

"Nu cred că se întâmplă nici într-o firmă privată ca între salariul cel mai mic şi salariul cel mai mare să fie raportul de unu 30. S-a vorbit de unu la 15. Mie mi se pare mare şi unu la 15", a spus Ponta, care a arătat că în continuare în domeniul bugetar sunt salarii mai mari decât în zona privată, în condiţiile în care performanţa administraţiei publice nu e pe măsură.

Ponta a spus, răspunzând unei întrebări, că legea salarizării trebuie să fie gata în toamnă pentru a fi luată în considerare la construcţia bugetului pe 2014.

PSD va face, la sfârşitul lunii august, analiza activităţii miniştrilor social-democraţi

Premierul Victor Ponta a mai anunţat, ieri, că la sfârşitul lunii august vor fi convocate BPN, CExN şi grupurile parlamentare pentru a face analiza activităţii miniştrilor PSD, a secretarilor de stat, a şefilor de autorităţi şi agenţii, precum şi a celor care ocupă funcţii în conducerea Parlamentului.

"La sfârşitul lunii august facem analiza activităţii miniştrilor, a secretarilor de stat, a şefilor de autorităţi şi agenţii din partea PSD, a celor care ocupă funcţii politice în conducerea Parlamentaului. Se împlinesc 8 luni de la preluarea noului mandat, iar această analiză e necesară pentru a vedea activitatea colegilor, ceea ce e de îmbunătăţit, eventual de a face schimbări unde lucrurile nu au mers bine", a spus Ponta, citat de Mediafax.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că decizia de a analiza activitatea miniştrilor nu a fost determinată de ultimele evenimente.

"Aşa am făcut întotdeuna, e o tradiţie, e un lucru normal, bun, nu e nimeni numit pe viaţă ministru, trebuie să aibă sprijinul partidului", a adăugat Ponta. El a arătat că decizia de a analiza activitatea miniştrilor se referă doar la PSD, nu şi la PNL. "Eu nu mă uit în ograda PNL, care are propriile proceduri", a mai spus premierul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb