România ar putea adopta unele noi decizii privind recunoaşterea Kosovo, a declarat, marţi, în Albania, premierul Victor Ponta, amintind că, în 2008, România a decis să nu recunoască această provincie, dar adăugând că lucrurile s-au schimbat de atunci.
"În 2008, România a decis să nu recunoască Kosovo. Cu toate acestea, lucrurile s-au schimbat de atunci. Guvernele s-au schimbat şi unele noi decizii privind recunoaşterea Kosovo ar putea fi luate", a declarat Ponta unei televiziuni din Kosovo, marţi, în Albania, unde a participat la Summit-ul SEECP, declaraţie prezentată miercuri de către presa albaneză.
În luna martie, Parlamentul European a adoptat o propunere de rezoluţie privind procesul de integrare europeană a Kosovo, prin care încurajează cele 5 state membre, inclusiv România,care nu au recunoscut încă independenţa fostei provincii sârbe, să facă acest lucru pentru a facilita normalizarea relaţiilor dintre Belgrad şi Priştina.
În 2008, Kosovo şi-a proclamat independenţa faţă de Serbia, însă Belgradul refuză să o recunoască.
Cinci state UE - Cipru, Grecia, România, Slovacia şi Spania - nu au recunoscut independenţa Kosovo.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 27.05.2015, 22:57)
Ponty stai putintel aplecat sa vedem cum ti-o tragem !!!
2. Ce legatura are primul-ministru cu asta?
(mesaj trimis de Toma Necredinciosu' în data de 28.05.2015, 12:12)
Imi explica cineva ce legatura are primul-ministru roman cu politica internationala? Eu credeam ca asta este fisa de post a Presedintelui. Ce-i cu toata provocarea asta? Recunoasterea politica a Kosovo-ului are vreo legatura cu administrarea economiei romanesti? De ce trebuie sa suportam acum impertinenta asta dupa ce am votat ca n-o mai vrem? Cum reuseste acest partid sa continue sa ne plezneasca cu tupeistii acestia dupa ce le-am dat clar a intelege ca nu-i mai vrem? Si ce mai cauta Tariceanu in politiica romanesca? E-adevarat ca sunt niste nerusinati, dar cineva trebuie sa spuna "stop", pentru ca lucrurile au ajuns prea departe si merg intr-o singura directie, e clar. Sincer, dl.Ponta face politica externa, iar Tariceanu influenteaza sau vrea sa influenteze extrem justitia si institutiile de supraveghere. Deci? Despre ce vorbim noi in prezent? Ce ne facem, monser?