Ponta s-a întâlnit, la Washington, cu reprezentanţi ai unor companii americane

Valentin Busuioc
Internaţional / 12 februarie 2015

Actualizare 19:26

Premierul Ponta, prezent în SUA, s-a întâlnit, la Washington, cu reprezentanţi ai unor companii americane, aflate în proces de evaluare a viitoarelor investiţii în Europa Centrală şi de Sud-Est, interesate să cunoască evoluţiile economice recente din România şi stadiul relaţiilor bilaterale oficiale, arată un comunicat remis azi redacţiei.

La întâlnire, organizată de AMRO (American-Romania Business Council), au participat reprezentanţi ai companiilor ADM, Allied TechSystems, Amgen, Boeing, Cargill, Chevron, Coca-Cola, Ellicott, ExxonMobile, General Electric, Lindsay, Mega, MetLife, MoneyGram, Pike Energy, Raytheon, Smithfield, Timken.

"Companiile americane deja prezente în ţara noastră i-au prezentat primului-ministru şi celorlalţi participanţi diverse aspecte ale activităţii lor şi au solicitat sprijinul Guvernului, acolo unde a fost cazul. La rândul lor, acele companii care se află într-un proces de evaluare a viitoarelor investiţii în Europa Centrală şi de Sud-Est au fost interesate să cunoască evoluţiile economice recente din ţara noastră, cât şi stadiul raporturilor bilaterale oficiale. Un interes aparte a fost manifestat în legatură cu recenta întâlnire dintre premierul Victor Ponta şi secretarul pentru Comerţ al Statelor Unite", arată comunicatul.

Reprezentanţii companiilor americane, membri AMRO, vor participa, în luna mai a acestui an, la misiunea economică pe care o va realiza Departamentul Comerţului al SUA în România.

O misiune economică organizată de către Departamentul Comerţului din Statele Unite ale Americii va veni în România în luna mai, unul dintre principalele domenii de interes fiind cel al tehnologiei informatice şi securităţii cibernetice.

Vizita a fost convenită în discuţia avută, ieri, de premierul Victor Ponta, aflat în SUA, cu secretarul american al Comerţului, Penny Pritzker.

(Alexandru Costea)

-------------

Hagel s-a întâlnit cu Ponta la Pentagon

Secretarul american al Apărării, Chuck Hagel, s-a întâlnit ieri cu premierul român Victor Ponta la Pentagon şi au discutat despre NATO şi operaţiunile coaliţiei, anunţă Departamentul Apărării pe site-ul propriu, citându-l pe contraamiralul John Kirby, secretarul de presă al instituţiei.

Hagel i-a mulţumit lui Ponta pentru angajamentul Guvernului României de a suplimenta trupele autohtone în misiunea din Afganistan şi pentru susţinerea ţării noastre faţă de alte activităţi ale coaliţiei şi NATO.

Anterior, prim-ministrul român se întâlnise cu secretarul american al Apărării în luna iunie, când Chuck Hagel a efectuat o vizită în Constanţa, unde s-a întâlnit cu militari americani staţionaţi la baza de la Mihail Kogâlniceanu.

"În remarcile de încheiere, premierul Ponta i-a mulţumit secretarului Hagel pentru atenţia pe care a acordat-o problemelor de securitate din zona Mării Negre şi pentru administrarea Departamentului Apărării (din SUA - n.r.), într-o perioadă tensionată pentru aliaţii NATO", a declarat Kirby.

Prim-ministrul Victor Ponta a anunţat marţi, într-o şedinţă de Guvern, că va efectua o vizită în Statele Unite ale Americii, unde se va întâlni cu secretarul de stat al Comerţului şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri american. Vizita durează până duminică.

Săptămâna trecută, înaintea şedinţei de Guvern, Ponta l-a primit, la Palatul Victoria, pe însărcinatul american cu afaceri, Dean Thompson. După discuţie, premierul le-a cerut miniştrilor să realizeze un "update" la foaia de parcurs pe zona comercială cu SUA, susţinând necesitatea îndepărtării oricăror bariere pentru marii investitori americani, astfel încât Parteneriatul strategic să fie eficient şi din punct de vedere economic, nu doar politic şi militar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb