Ponta spune că Patriarhia va primi un teren în Turcia pe care va construi un cămin pentru pelerini

Alexandru Costea
Miscellanea / 16 iulie 2015

Patriarhia Română va primi un teren în Instanbul pentru a ridica un cămin pentru pelerini, la schimb pentru terenul acordat de Guvern pentru construirea unei moschei la Bucureşti, a declarat premierul Victor Ponta, potrivit surselor din presă.

Invitat la o emisiune a postului B1 TV, primul ministru a spus că a vorbit cu Patriarhul Daniel şi că va fi construit în Istanbul un cămin pentru pelerini.

Ponta a menţionat că, din partea turcă, "este identificat terenul şi oferit Patriarhiei Române în condiţii de reciprocitate".

Precizându-i-se că Patriarhia Română nu poate construi acolo biserici, Ponta a menţionat: "Mi-a spus Patriarhul că vor face un cămin de pelerini şi cu o capelă, evident".

Premierul a adăugat totodată că "statul român nu dă niciun leu pentru construirea unei moschei în Bucureşti". "Statul român pune la dispoziţie comunităţii musulmane din România, recunoscută dacă nu mă înşel de Carol I, un teren pentru a construi nu cea mai mare moschee din România, că nu o să fie mai mare decât Moscheea Albastră sau Sfânta Sofia, care e tot în Europa", a precizat premierul, adăugând că este vorba despre o chestiune de reciprocitate discutată de fostul preşedinte Traian Băsescu.

Întrebat dacă preşedintele Iohannis sprijină acestă iniţiativă, Victor Ponta a spus că nu poate să vorbească în numele preşedintelui.

"Ştiu sigur că este informat, pentru că e pe punctajul cu care a venit domnul Erdogan în România", a adăugat premierul.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu stiu cine este mai slab pregatit, jurnalistul de la B1, dl.Ponta, sau cel care a scris articolul de mai sus. Pai cel mai important lucru nu era ceea ce a spus dl.Ponta, care sunt niste evidente, pana la urma, ci o explicatie specializata privind faptul ca "Patriarhia Romana nu poate construi acolo biserici." Daca acest lucru i-a fost comunicat de turci, atunci sa ne lamureasca cineva de ce Patriarhia Romana poate permite construirea de moschei in Romania, dar nu are voie sa construiasca biserica in Turcia. Nu de alta, dar cred ca sunt si crestini ortodocsi in Turcia, nu? Si ce reciprocitate poate fi asta?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb