Popescu (Romgaz): "Romgaz îşi va onora toate toate obligaţiile în această iarnă"

T.B.
Companii / 27 octombrie 2023

Popescu (Romgaz): "Romgaz îşi va onora toate toate obligaţiile în această iarnă"

Romgaz este pregătită pentru iarna care urmează, având peste 3 miliarde metri cubi de gaze în depozite, şi îşi va onora toate obligaţiile, fără sincope, a declarat, vineri, directorul general al companiei, Răzvan Popescu, informează agerpres.ro.

"Dacă discutăm despre depozite, acestea sunt la un nivel extrem de ridicat. Avem peste 3 miliarde metri cubi înmagazinaţi şi cu siguranţă suntem pregătiţi pentru iarna care urmează. Din punct de vedere al unei plase de siguranţă, în continuare Romgaz are un contract de achiziţie de gaze naturale încheiat cu Socar şi, în cazul în care vom avea, să spunem, dar nu anticipăm evident, un necesar de gaze, ele pot fi accesate. Deci, în continuare, ca şi în anul trecut, Romgaz îşi va onora toate toate obligaţiile. O mare parte, şi anume 86% din producţie, este alocată către furnizorul consumatorului casnic şi către centralele termice ale oraşelor. Nu vedem nicio sincopă în aprovizionare şi cu siguranţă vom oferi securitatea energetică necesară României", a spus Popescu, la o conferinţă privind "Provocările iernii 2023 - 2024 pentru sistemul energetic naţional", organizată de Focus Energetic, potrivit sursei menţionate.

"În continuare, păstrăm o cotă importantă pe primele şase luni ale anului de aproape 50% din livrări. În acest moment, pe piaţa de energie electrică avem o cotă destul de mică, de 1,52%. Suntem unic titular de acord petrolier în opt perimetre de explorare-dezvoltare onshore şi pe toată perioada verii am efectuat operaţiuni importante la sonde pentru a putea reabilita 113 sonde anul acesta. În acelaşi timp, în primele nouă luni ale anului, au fost puse în producţie un nou număr de 11 sonde, cu un debit zilnic cumulat de aproape 400.000 mc şi un aport total de producţie de peste 47 de milioane mc", a explicat Popescu, relatează agerpres.

Directorul Romgaz a adăugat că 56% din producţia totală a companiei este asigurată din zăcăminte comerciale aflate în reabilitare, iar aceste operaţiuni de mentenanţă, care în final conduc atât la creşterea factorului de recuperare a rezervelor, cât şi la menţinerea declinului anual al producţiei în limite estimate, sunt desfăşurate în mai multe perimetre, conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Si din ce vedem pe plan international ,situatia geostrategica va conduce catre o crestere exponentiala a cotatiilor la titei si gaz metan . Si vom resimti o data in plus ,in mod dureros ca APAPS prin Musetescu &CO au dat toate resursele de petrol ale Romaniei ,toate sondele si rafinariile gata construite pentru aprox 250 mil dolar (diferenta intre pret si obligatii asumate de stat ) O sa meditam indelung la asta noi toti romanii ,in timp ce platim energia cu vouchere ,pentru ca asa se scria in 2000 in ziare : mare influx de capital si de kn ow how care intra in Romania si se va traduce in prosperitate si dezvoltare pentru tot poporul . Si acum ,25 de ani dupa ,,cei ce au primit gratuitatile acestea care azi sunt nepretuite international (absolut neconstitutional ,de altfel ) conditioneaza ,au taiat rafinarii ,,inchid ,reduc extractia ,dau in judecata statul ca sa mai extraga alte fonduri din locul acesta providential ...dar numai pentru ei .

    obligatia de a creste preturile?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb