Popovici, CEO CreditAmanet: "Fenomenul Buy Back pentru electronice înregistrează o creştere accelerată în România"

T.B.
Companii / 10 august 2023

Popovici, CEO CreditAmanet: "Fenomenul Buy Back pentru electronice înregistrează o creştere accelerată în România"

Cu o valoare totală estimată la 44,3 miliarde de dolari anul acesta, piaţa globală a electronicelor reciclate va creşte considerabil până în 2030, ajungând la 110,6 miliarde de dolari, cu o rată de creştere anuală compusă (CAGR) de 13,6%, conform Statista.com, se arată într-un comunicat de presă transmis pentru bursa.ro.

Există mai multe motive pentru care piaţa electronicelor reciclate, în special a smartphone-urilor, creşte de aproximativ 3 ori mai repede decât a celor noi, conform sursei citate:

Accesibilitatea este primul motiv pentru care cumpărătorii de pe toate meridianele apelează la produsele electronice prin programele Buy Back. Device-urile au devenit de la an la an mai scumpe, ceea ce a determinat consumatorii să apeleze la piaţa electronicelor pre-owned.

Nivelul ridicat de performanţă al produselor electronice actuale este un alt criteriu important de orientare a opţiunilor clienţilor către oferta Buy Back. Durata de viaţă a device-urilor a devenit mai lungă, iar îmbunătăţirile aduse dispozitivelor de generaţie nouă sunt, în general, de detaliu, iar nu fundamentale. Din aceste motive, utilizarea unui smartphone de generaţie mai veche este convenabilă pentru mulţi dintre utilizatori, cu atât mai mult cu cât probabil nu şi-ar permite ultimul model de pe piaţă.

Opţiunea pentru produse sustenabile. Potrivit Statista, în 2023, numărul utilizatorilor de smartphone-uri în lume se ridică la 6,92 miliarde, adică 85,95% din populaţia lumii, în timp ce numărul utilizatorilor de mobile, indiferent de tipul lor, este de 91,04%. Amprenta de carbon a acestor dispozitive este de aproximativ 580 de milioane de tone, la care se adaugă cantitatea în creştere an de an de deşeuri electronice. În acest context, electronicele Buy Back sunt asociate cu prelungirea ciclului de viaţă al produselor şi creşterea durabilităţii. Programele de acest tip au devenit atractive mai ales pentru cumpărători din Generaţia Z şi Millennials, despre care se ştie că preferă să cumpere de la branduri sustenabile.

Piaţa electronicelor reciclate oferă o gamă variată de device-uri, de la smartphone-uri, care sunt cele mai solicitate, la tablete şi laptopuri, smartwatch şi smart TV- uri, console pentru jocuri şi aparate foto.

În România, programele Buy Back s-au extins treptat către zona electronicelor. "Fenomenul Buy Back pentru electronice înregistrează o creştere accelerată în România", spune Cosmin Popovici. CEO-ul CreditAmanet subliniază că holdingul comercializează electronice pre-owned încă de acum 10 ani, dar în ultimii 3 s-a putut observa o creştere importantă a interesului consumatorilor faţă de aceste produse. "Practic, s-a dublat", spune Cosmin Popovici.

Telefoanele din clasa medie sau premium, în stare foarte bună sunt cele mai căutate, pentru că permit cumpărătorilor să ţină pasul cu cele mai noi tendinţe din domeniu, cu achiziţii la preţuri foarte avantajoase. În acelaşi timp, sunt valorificate şi electronicele care nu mai sunt utilizate, se mai arată în comunicat. "Clienţii au posibilitatea să vină la noi cu un telefon utilizat şi să-şi aleagă un altul, de o generaţie mai nouă. Totodată, primesc până la 75% din valoarea produsului dacă este în stare bună şi garanţie de 1 an", explică CEO-ul CreditAmanet. "Electronicele din programele Buy Back sunt o afacere bună pentru clienţi. În acelaşi timp, încurajarea unui model economic circular are beneficii pentru toată lumea, atât pentru zona de business, cât şi pentru societate şi mediu", concluzionează Cosmin Popovici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb