Portofoliul combinat al Morphosis Capital Fund I a crescut cu 49% în 2021 faţă de 2020

G.D.
Companii / 15 iulie 2022

Portofoliul combinat al Morphosis Capital Fund I a crescut cu 49% în 2021 faţă de 2020

Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA, un fond de capital de creştere, raportează o creştere totală de 49% a cifrei de afaceri combinate a companiilor din portofoliul său în 2021, comparativ cu 2020, conform unui comunicat remis redacţiei. În 2021, cele şase companii din portofoliul fondului au generat venituri combinate de 47 de milioane de euro. Portofoliul Morphosis Capital include următoarele companii antreprenoriale: DocProcess, Medima Health, Clinicile Dentare Dr. Leahu, EMI, Cronos Med şi Stay Fit Gym.

"În 2021, portofoliul Morphosis Capital s-a dublat, ajungând la şase companii din trei sectoare cheie ale economiei româneşti. În calitate de fond de capital de creştere, prioritatea noastră este de a accelera dezvoltarea companiilor în care investim şi de a transforma viziunea antreprenorilor români în realitate. Suntem încântaţi că în 2021, împreună cu cei şase fondatori, am reuşit să înregistrăm o creştere accelerată pentru toate companiile din portofoliul nostru, în ciuda contextului plin de provocări", a declarat Andrei Gemeneanu, Managing Partner al Morphosis Capital.

Toate companiile din portofoliu şi-au continuat dezvoltarea accelerată în 2021 şi, în consecinţă, au existat un total de şase achiziţii de tip bolt-on şi zece extinderi organice realizate de Medima Health şi Clinicile Dentare Dr. Leahu. Numărul angajaţilor cu normă întreagă din cele şase entităţi a crescut în 2021, de la 565 la 713 profesionişti, companiile din portofoliu creând astfel aproape 150 de noi locuri de muncă anul trecut.

"Am decis să măsurăm impactul companiilor noastre din portofoliu în 2021 folosind indicatorul Global Reporting Initiative (GRI), utilizat de investitori la nivel global, care include valoarea economică generată şi reinvestită în economie. Valoarea monetară de 50 de milioane de euro utilizată doar în 2021 pentru salarii, investiţii în dezvoltare, contribuţii către stat, comunitate, parteneri şi furnizori este una semnificativă. Cu toate acestea, impactul nemonetar este şi mai important pentru noi, în calitate de investitor. Cu fiecare nouă clinică deschisă, fiecare nouă companie digitalizată sau fiecare nou loc de muncă creat putem vedea impactul pozitiv pe care companiile antreprenoriale locale cu acces la finanţare şi un plan îndrăzneţ îl au asupra economiei României," a adăugat Andrei Gemeneanu.

Primul fond al Morphosis Capital se concentrează pe domeniile de sănătate şi wellness, patru dintre cele şase companii activând în aceste industrii, respectiv: Medima Health, lanţul de clinici specializate în imagistică şi radiologie, Clinicile Dentare Dr. Leahu, cel mai mare lanţ de clinici dentare din punct de vedere al distribuţiei geografice, Cronos Med, liderul pieţei de medicină estetică, şi lanţul de săli de fitness, Stay Fit Gym. Prin urmare, Morphosis Capital a pus accentul în 2021 pe reducerea decalajelor în ceea ce priveşte accesul la asistenţă medicală în rândul populaţiilor deservite insuficient. De exemplu, Medima Health a deschis singura clinică privată de diagnostic imagistic din Călăraşi şi singurul RMN funcţional privat deschis din Bucureşti pentru a deservi pacienţii cu claustrofobie. Clinicile Dentare Dr. Leahu, pe de altă parte, au inaugurat Centrul de Excelenţă Regional din Cluj-Napoca, în urma unei investiţii de 2 milioane de euro.

Morphosis Capital şi companiile partenere au democratizat accesul la servicii de sănătate de înaltă calitate în 15 judeţe din România, printr-o expansiune rapidă. Această expansiune a susţinut impactul pe care companiile din portofoliu l-au avut şi s-a tradus prin îmbunătăţirea sănătăţii orale a peste 52 de mii de pacienţi, diagnostic imagistic corect pentru 30 de mii de pacienţi, creşterea încrederii a peste 29 de mii de pacienţi care au beneficiat de proceduri estetice, precum şi îmbunătăţirea bunăstării fizice a peste 7 mii de persoane. În plus, în ceea ce priveşte impactul asupra mediului, DocProcess a contribuit la salvarea a 1.200 de copaci prin procesarea şi arhivarea documentelor în format electronic.

Morphosis Capital Fund I Cooperatief UA a fost lansat în decembrie 2018, cu un capital subscris de 50 de milioane de euro şi un plan de investire a capitalului până la sfârşitul anului 2022 în companii antreprenoriale româneşti din domenii precum sănătate, tehnologie, producţie şi servicii B2B. În 2021, Morphosis Capital a investit capital în trei noi companii - EMI, liderul din România în soluţii şi servicii integrate pentru acces industrial, Cronos Med, liderul pieţei de medicină estetică, şi Stay Fit Gym, al doilea cel mai mare lanţ de săli de fitness din România după numărul de centre deschise.

Pentru 2022, fondul mai are capital pentru încă o investiţie într-o companie locală sau pentru utilizarea potenţială a unui capital de follow-up, împreună cu coinvestitori, în una dintre cele şase companii aflate deja în portofoliu. Decizia finală în acest sens va fi luată pe parcursul anului, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb