POS TRANSPORT ŞI COMPETITIVITATE ÎN PERICOL Comisia Europeană pregăteşte noi pre-suspendări

Adelina Dabu
Ziarul BURSA #Fonduri Europene / 23 octombrie 2012

Comisia Europeană (CE) pregăteşte noi pre-suspendări ale fondurilor europene pentru Programele Operaţionale Sectoriale (POS) Transport şi Competitivitate, o comunicare oficială urmând să fie făcută în perioada următoare de comisarul european pentru dezvoltare regională, Johannes Hahn, potrivit Mediafax.

În acest moment, Comisia ia în calcul toate variantele, respectiv pre-suspendarea tuturor programelor, a unora dintre acestea sau doar a unor axe prioritare, iar o astfel de măsură ar da autorităţilor de la Bucureşti un termen de două luni pentru soluţionarea deficienţelor constatate, în caz contrar trecându-se la procedura de suspendare.

Potrivit surselor citate, un avertis­ment ar fi fost transmis deja, în urmă cu câteva săptămâni, de oficiali ai CE, prin intermediul Reprezentanţei Permanente a României la Uniunea Europeană (UE), însă acest lucru a fost infirmat, ieri, de premierul Victor Ponta.

Decontările pentru POS Transport şi Competitivitate au fost oprite încă din iulie, iar la începutul lunii august a fost demarată şi procedura de pre-suspendare pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

Niciuna dintre aceste măsuri nu par să fi determinat implementarea unor măsuri care să îndeplinească rigorile Bruxelles-ului, iar situaţia este agravată de presiunea pusă de continuarea plăţilor pe bugetul de stat, dar şi de apropierea Consiliului Euro­pean de iarnă, în cadrul căruia se va decide cuantumul fondurilor pentru următorii şapte ani.

Victor Ponta îşi face consiliu pentru negocierea bugetului 2014-2020

Victor Ponta a decis să înfiinţeze un consiliu de negociere în afaceri europene. Structura urmează să stabilească madatul ţării noastre pentru negocierile din noiembrie privind cadrul financiar multianual pentru perioada 2014-2020.

Din consiliu vor face parte toţi miniştrii cabinetului său, cu excepţia Ministrului Apărării, preşedintele Institutului Naţional de Statistică (INS), Vergil Voineagu şi şeful Comisiei Naţionale de Prognoză, Ion Ghizdeanu. În funcţie de necesitate, alte autorităţi şi instituţii publice pot fi reprezentate în Consiliu, la inivitaţia coordonatorului.

Potrivit hotărârii de guvern aprobate în acest sens, pe baza propunerilor formulate pe plan naţional şi european, Consiliul va actualiza priorităţile şi poziţiile ţării noastre privind bugetul european pentru următorii şapte ani. Totodată, va avea atribuţii de reprezentare în cadrul "reuniunilor formale sau informale", urmând să formuleze o poziţie "unică şi coerentă" pe aceas­tă temă.

Declaraţiile ministrului Afacerilor Europene (MAEur), Leonard Orban par, însă, a contrazice opiniile conform cărora ne-ar lipsi această poziţie.

Tot la finalul săptămânii trecute, domnia sa vorbea despre un mandat "clar, consolidat" pentru negocierea bugetului european, aprobat de guvernele succesive, care necesită doar o actualizare a cifrelor - proces în curs de desfăşurare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb