PRAHOVA: Incinerator de deşeuri periculoase, amendat de Garda de Mediu

A.P.
Miscellanea / 9 aprilie 2021

Incinerator de deşeuri periculoase, amendat de Garda de Mediu

Administratorul unui incinerator de deşeuri periculoase şi nepericuloase care este amplasat în comuna prahoveană Brazi, la câţiva kilometri de Ploieşti, a fost amendat de Garda de Mediu după ce, în urmă cu două zile, un incendiu a cuprins deşeuri amplasate pe platforma de depozitare, transmite news.ro.

Incineratorul, care face obiectul nemulţumirii localnicilor din cauza mirosurilor şi a fumului generat, are activitatea oprită din cauză că furnizorii au sistat utilităţile.

"GNM CJ Prahova a amendat cu sancţiune contravenţională în valoare totală de 40.000 lei incineratorul de deşeuri periculoase şi nepericuloase operat de SC Eco Burn SRL, ca urmare a incendiului produs în data de 07.04.2021 şi a controlului demarat de echipa de permanenţă GNM CJ Prahova. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că instalaţia de incinerare nu este în funcţiune datorită sistării utilităţilor de la furnizor, iar incendiul s-a manifestat în zona platformei de depozitare a deşeurilor. În concluzie, operatorul economic nu a efectuat procedurile de verificare la momentul recepţionării deşeurilor periculoase din punct de vedere al proprietăţilor periculoase ale acestora", a transmis vineri, pe Facebook, Garda de Mediu Prahova.

Comisarii de mediu au dispus firmei Eco Burn SRL să ia măsuri pentru stocarea separată a deşeurilor periculoase pe criteriul compatibilităţii şi al naturii substanţelor de stingere care pot fi utilizate pentru fiecare categorie de deşeuri în caz de incendiu.

Incendiul a izbucnit miercuri dimineaţă, pe platforma din zona incineratorului şi a cuprins o suprafaţă de 250 de metri pătraţi, arzând, conform ISU Prahova, "substanţe expirate folosite în laborator".

Incineratorul administrat de firma Eco Burn face de mult timp obiectul nemulţumirii localnicilor din Brazi şi din Ploieşti, din cauza noxelor degajate şi a mirosurilor insuportabile care îi afectează pe localnici, periodic, în urma depozitării deşeurilor înainte de incinerare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb