Precizări BVB

Cu deosebită consideraţie, VALENTIN IONESCU, Director General
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 octombrie 2011

Bursa de Valori Bucureşti ne-a transmis ieri câteva precizări referitoare la articolului "Zvonuri despre tranzacţii cu Daimler şi Deutsche Telekom, infirmate de directorul general BVB". Domnul Valentin Ionescu, directorul general al BVB, a menţionat: "Vă rugăm să nu consideraţi prezenta scrisoare ca fiind neapărat un drept la replică la articolul publicat de dumneavoastră, ci mai degrabă să o priviţi ca pe o încercare de a contribui la o cât mai corectă informare a cititorilor ziarului < BURSA > şi ca o recunoaştere implicită, dacă mai era nevoie, a rolului pe care mass-media şi publicaţia dumneavoastră îl au în crearea unui mediu favorabil investiţiilor pe pieţele bursiere".

Ca urmare a articolului "Zvonuri despre tranzacţii cu Daimler şi Deutsche Telekom, infirmate de directorul general BVB", publicat în ediţia din data de 13 octombrie 2011 a ziarului "BURSA", vă informăm şi pe această cale că zvonurile potrivit cărora "Bursa de Valori Bucureşti (BVB) ar fi tranzacţionat, folosind propriii bani, mai multe acţiuni listate pe Sistemul Alternativ de Tranzacţionare CAN-ATS" sunt complet false. Bursa de Valori Bucureşti (BVB) administrează sistemul alternativ de tranzacţionarea (ATS) şi aceasta este singura calitate prin care se raportează la activitatea de tranzacţionare din cadrul ATS.

Bursa de Valori Bucureşti a decis să organizeze o secţiune internaţională în cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare al BVB cu scopul declarat de a diversifica oferta pusă la dispoziţia investitorilor locali care doresc să-şi construiască portofolii de instrumente financiare care să le asigure o expunere sectorială mai extinsă decât o poate oferi, deocamdată, piaţa reglementată. Astfel, principalele ţinte pe care BVB şi le-a propus, pe termen mediu şi lung, pentru dezvoltarea ATS - Secţiunea Internaţională sunt următoarele:

- introducerea la tranzacţionare a unor acţiuni emise de companii internaţionale listate, care au afaceri sau care deţin subsidiare în România;

- introducerea la tranzacţionare a unor acţiuni emise de companii internaţionale listate, care activează în sectoare economice care nu sunt suficient de bine reprezentate la BVB sau în economia românească;

- introducerea la tranzacţionare a celor mai lichide acţiuni admise la tranzacţionare pe principalele pieţe bursiere din regiune.

Bursa de Valori Bucureşti a lansat operaţiunile din cadrul ATS - Secţiunea Internaţională în luna noiembrie 2010, prin introducerea la tranzacţionare în cadrul ATS - Secţiunea Internaţională a acţiunilor emise de Daimler AG. Pe parcursul anului 2011, numărul de companii străine ale căror acţiuni pot fi tranzacţionate în cadrul acestui segment de piaţă administrat de către BVB a urcat la şase, prin apariţia următorilor emitenţi: Deutsche Telekom AG, Bayer AG, E.ON AG, ADIDAS AG şi SAP AG. Modul în care s-au derulat până în prezent operaţiunile de tranzacţionare şi post-tranzacţionare au evidenţiat că modelul propus de BVB pentru funcţionarea sistemului alternativ de tranzacţionare este sigur şi viabil, iar evoluţia rulajelor zilnice arată o creştere treptată a interesului investitorilor pentru acest segment de piaţă.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. 'Sigur si viabil" este doar drumul gresit pe care acesta institutie il aduce drpt tribut, Can-Can-ului.In orice forma se poate el manifesta.

    1. consideratie fata de cine? fata de salariati nu, fata de actionari la fel.

    'Sigur si viabil" este doar drumul gresit pe care acesta institutie il aduce drpt tribut, Can-Can-ului.In orice forma se poate el manifesta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb