PRECIZĂRI CNVM

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 august 2011

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare face următoarele precizări referitor la articolul publicat în cotidianul "Bursa" din data de 5 august 2011, intitulat "Despre BCR, cu uşile închise", sub semnătura Ştefaniei Ciocîrlan:

În data de 4 august 2011, C.N.V.M. a atenţionat societăţile de investiţii financiare cu privire la necesitatea respectării regimului juridic al informaţiilor privilegiate, în contextul discuţiilor referitoare la posibila listare a BCR.

Reamintim faptul că, în ceea ce priveşte regimul acestui tip de informaţii, în conformitate cu prevederile art. 226 din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, un emitent are două obligaţii alternative:

fie să informeze publicul în legătură cu informaţiile privilegiate care îl privesc în mod direct, aceasta realizându-se prin intermediul unui raport curent,

fie să amâne, pe proprie răspundere, dezvăluirea publică a informaţiilor privilegiate şi să informeze despre această decizie, fără întârziere, autoritatea pieţei de capital.

Prin urmare, demersurile Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare nu reprezintă "o interdicţie" de a face declaraţii cu privire la un subiect, ci vizează asigurarea informării corespunzătoare a tuturor investitorilor, în condiţiile respectării dis­poziţiilor legale privind regimul informaţiilor privilegiate.

Serviciul purtătorului de cuvânt

NOTA REDACŢIEI

Desigur, mulţumim Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare pentru precizare, cu toate că rămânem nedumeriţi, în continuare.

Pentru că înţelegem în contextul faptelor că "regimul juridic al informaţiilor privilegiate" a fost respectat: în mod egal, nimeni nu ştie nimic.

Bineînţeles, cu excepţia participanţilor (la întâlnirea exclusivistă de la SIF Muntenia) şi a CNVM.

Ne-am liniştit.

Eram neliniştiţi.

Credeam că SIF-urile sunt societăţi listate.

Ziarul BURSA

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Tot este ok ca a facut precizari, absolut necesare pentru piata.Dar ce te faci cu Vali a lui I machidonul care vorbea la TV despre faptul ca la Bursa este transparenta, care transparenta omule? Are Bursa cumva un regulament de salarizare? Are criterii de acest fel? Nu..nici vorba. Ba mai mult cat ducem o nota in CA, ei o cer in 3 variante si culmea, dar chiar culmea voteaza toate cele 3 variante si apoi noi stam, nu stim ce sa alegem. Deci care transparenta? Numai gogosi spui Ionescule a lui FS si a d-nei Petra.

    Tot este ok ca a facut precizari, absolut necesare pentru piata.Dar ce te faci cu Vali a lui I machidonul care vorbea la TV despre faptul ca la Bursa este transparenta, care transparenta omule? Are Bursa cumva un regulament de salarizare? Are criterii de acest fel? Nu..nici vorba. Ba mai mult cat ducem o nota in CA, ei o cer in 3 variante si culmea, dar chiar culmea voteaza toate cele 3 variante si apoi noi stam, nu stim ce sa alegem. Deci care transparenta? Numai gogosi spui Ionescule a lui FS si a d-nei Petra.

    1. Asa au ales, asta au, dar noi salariatii ce vina avem cu EL? Daca a vorbit despre transparenta sigur nu era el. El nu cunoaste termenul si nici nu-l intelege. El lucreaza numai pe la spate ca si machidonul.

    Dacare marele CNVM nu s-a sesizat draga Mache am o stire calda. Sunt zvonuri ca cei de la Senat de la Comsia de buget finante vor declansa o ancheta pentru management defectuos in Oferta Petrom. Vei vedei ca se va confirma in cateva zile informatia mea. CNVM-ul pe cand?

    1. Hai sa o vedem si pe asta. Vor chema tot CA-ul sa-i intrebe ce au facut? Sau numai pe Ionescu.

      Vai de Ionescu. de ce nu a oprit Bursa? Asa se procedeaza prin Israel de exp.

      Piai era in Bursa sau prin patul din Libertatii? Mai dam detalii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb