Predict a pregătit "The Spirit of Europe - Origins", un joc video centrat pe istorie, cultură şi valori europene

F.D.
Companii / 18 august 2022

Predict a pregătit "The Spirit of Europe - Origins", un joc video centrat pe istorie, cultură şi valori europene

Echipa IT de la Predict CSD Consulting din Arad a pregătit în ultimii doi ani un joc video educaţional în limba engleză "The Spirit of Europe - Origins", conform unui comunicat remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, în cadrul acestui proiect Erasmus+ au contribuit şi partenerii: Asociaţia Millenium Center din Arad - România, Euro - Net din Italia, IDEC din Grecia şi Inercia Digital S.L. din Spania.

Jocul prezintă povestea Europei, de-a lungul unor perioade istorice cheie: Grecia Antică, Imperiul Roman, Migraţia popoarelor, Epoca Vikingilor, Evul Mediu şi Renaşterea.

Vizând dezvoltarea unui mediu simulat captivant, cunoscut în mod obişnuit ca joc video, în care jucătorul călătoreşte prin istoria Europei, de la începuturile sale mitologice până în prezent, participând activ la evenimente cheie de-a lungul istoriei şi mitologiei care au modelat Europa de astăzi, această abordare conectează participanţii cu valori, pe lângă învăţarea istoriei şi mitologiei, culturii şi civilizaţiei Europei.

Pentru a obţine acces la joc, participanţii pot să se înregistreze şi să participe la evaluarea iniţială constând dintr-un set de întrebări bazate pe istorie, la care au acces pe site-ul jocului.

O evaluare finală va fi posibilă după finalizarea jocului. Dacă doresc, participanţii au opţiunea de a intra direct în joc, fără procesele de înregistrare şi evaluările aferente.

Jucătorul primeşte misiuni care îl duc prin diverse epoci, tabere ori combatanţi, în încercările de a urma cursul istoriei având pacea ca valoare esenţială. Din zecile de misiuni, se pot exemplifica unele precum: dezvoltarea democraţiei ateniene, epoca de aur a Atenei, reformele greceşti în materie de conducere, dezvoltarea Romei, crearea condiţiilor propice pentru instalarea "Pax Romana" (Pacea romană), migraţiile diverselor triburi, divizarea Imperiului Roman,reformele din timpul lui Carol cel Mare (supranumit şi Pater Europae), pregătirea tratatului cunoscut mai târziu ca Magna Carta, explorarea Ligii Hanseatice ca precursor al Uniunii Europene, dezvoltarea negoţului şi agriculturii în Europa, începuturile Renaşterii - Dante, Boccaccio, Francisc de Assisi, Toma de Aquino, Petrarca şi mulţi alţii.

Caracteristici ale jocului:

-gratuit;

-conţinut educaţional adecvat din punct de vedere istoric;

-două tărâmuri: tărâmul spiritual şi cel material;

-sistem de posesie, ce permite controlarea oricărui personaj din joc;

-sistem economic şi de construcţie utilizate pentru modernizarea şi recrutarea unităţilor;

-luptă tactică, de strategie;

-poveste profund filozofică, ficţională, care implică zei, virtuţi, vicii, concepte şi gânduri, manifestate ca spirite;

-peste 15 ore de joc;

-58 de unităţi de luptă cu peste 50 de abilităţi unice;

-peste 240 de personaje cu care să interacţionezi, din Grecia antică până la Renaşterea europeană din secolul al XII-lea, de la simpli oameni de rând până la mari figuri ale istoriei europene.

-13 hărţi unice care oferă peste 20 de misiuni;

Ce urmează?

Persoanele interesate de integrarea jocului video în diverse contexte educaţionale la şcoală sau în alte structuri dedicate învăţării pot face acest lucru direct studiind site-ul proiectului, https://thespiritofeurope.eu sau îi pot scrie coordonatorului de proiect, Sorin-Victor Roman, laoffice@predictconsulting.ropentru mai multe detalii cu privire la diverse variante de utilizare.

Acest produs a fost creat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene. Conţinutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor, iar Agenţia Naţională şi Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care va fi folosit conţinutul informaţiei, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb