Predoiu: "Avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale"

T.B.
Politică / 24 ianuarie

Predoiu: "Avem obligaţia de a apăra România de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale"

Avem obligaţia de a apăra România şi valorile care au consacrat-o în rândul statelor civilizate de orice tip de atac îndreptat împotriva identităţii naţionale şi independenţei sau care ar aduce în discuţie tendinţe extremiste sau retrograde, afirmă ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în mesajul transmis cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, informează agerpres.

El arată că actualul context geopolitic îndeamnă la prudenţă, unitate şi maturitate în acţiuni, iar România va rămâne solidară valorilor euro-atlantice, parteneriatelor strategice, angajamentelor asumate la nivel internaţional, inclusiv eforturilor comune de sprijinire a refugiaţilor care fug din calea războiului, conform sursei precizate.

Potrivit agerpres, "Ministerul Afacerilor Interne este una dintre instituţiile fundamentale ale acestui stat, un garant al stabilităţii interne, o structură care, indiferent de provocările istorice şi dincolo de speculaţii particulare sau de grup a rămas în slujba românilor şi a României", mai spune Predoiu.

Unirea Principatelor Române constituie unul dintre evenimentele de referinţă ale istoriei naţionale, moment important pentru evoluţia către România Mare care avea să reunească toate provinciile istorice, informează sursa.

Conform sursei precizate "Firesc, fiecare dintre noi se raportează cu emoţie şi patriotism la Unirea Principatelor Române, pas esenţial către statul naţional, suveran, independent, unitar şi indivizibil de astăzi şi parte a celor mai importante alianţe şi organizaţii internaţionale ale prezentului", a transmis Predoiu.

El adaugă că evenimentele de atunci sunt dovada faptului că, indiferent de provocările politice, sociale sau economice, prin consens şi unitate, prin voinţă şi efort susţinut, obiectivele strategice ale românilor pot fi atinse, transmite agerpres: "Recentul pas făcut în sensul intrării României în spaţiul Schengen este continuarea firească a eforturilor tuturor celor care au slujit cu bună-credinţă această ţară. La 165 de ani de la Unirea Principatelor Române, trebuie să reflectăm la evenimentele de atunci şi să ne asumăm responsabilităţile pe care le avem ca oameni de stat, funcţionari sau simpli cetăţeni", declară Cătălin Predoiu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Vedem cu usurinta cum opozitia ,Kelemen ,Orban ,Ciolos ,Simion si Sosoaca vor sa il pozitioneze pe Simion in cistigatorul alegerilor prezidentiale atacind de fiecare data pe generalul roman absolut Ciuca .Cetatenii Romaniei vor reactiona si il vor vota intr-o imensa majoritate pe Nicolae Ciuca .

    1. ...

    dupa ce ati vindut o , de cine s o mai aparati?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb